Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili video sorusuna verdiği yanıt, siyasi gündemin en önemli konusu haline geldi.
Abdülkadir Selvi’nin “Konuşmanızda iki defa ‘bunlarla video çekmişler’ dediniz. Ben onu tam anlayamadım. Kim, neyle video çekmiş?” sorusu üzerine Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekiler ile video çekimi var. Bunları yayınladılar. Ama montaj ama şu ama bu” ifadesini kullandı.
Bu sözlere CHP’den sert tepkiler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Montajcıların maskesi düştü” başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.
“ÇAMUR SİYASETİ YAPANLARA İNANMAYIN”
Montaj ve kurgu iddialarıyla bilgi kirliliğinin iktidar eliyle bilerek yaratıldığını, TRT’den Anadolu Ajansına kamu kurumlarının partili cumhurbaşkanı için seferber edildiğini kaydeden Karaca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yok öyle umutları yitirmek. Çamur siyaseti yapanların, onlarca TV kanalı ve medya organı üzerinden Kılıçdaroğlu’nu hedef alanların maskesi düştü.
13’üncü Cumhurbaşkanı olarak 28 Mayıs’ta Çankaya Köşkü’ne uğurlayacağımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle, çamur siyaseti yapan iktidara yanıtımızı sahadan veriyoruz: Erdoğan, sen değil misin terör örgütleri ile defalarca gizli gizli oturan, pazarlıklar yapan? Buradan açık ve tekrar ilan ediyorum. Ben terör örgütleri ile masaya asla oturmadım, hiçbir zaman da oturmayacağım.
Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumsal kutuplaşmadan, iftiradan beslendiğini herkes biliyor. Yeniden yaratılmak istenen korku iklimine teslim olmayacağız. Kaybedenlerin telaşına geçit vermeyeceğiz. Helalleşen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne 13. Cumhurbaşkanı olarak uğurlayacağız. Kemal Kılıçdaroğlu, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Birlikte Kazanacağız. “
ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ
Bu arada, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turu için çalışmalarını sürdüren Karaca, CHP Pamukkale İlçe Başkanı İsmail Gözlükaya, İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu, örgütün genç ve kadın üyeleri ile birlikte Kayıhan Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.