Karaca, Fransa’da seçim çalışması yaptı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca, Fransa’da seçim çalışması yaptı

Karaca, Fransa’da seçim çalışması yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2023 Pazar - 11:15Güncelleme: 23 Nisan 2023 Pazar - 11:16
Karaca, Fransa’da seçim çalışması yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Fransa’nın başkenti Paris’te seçim çalışması yaptı. Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen Karaca, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mektubunu ulaştırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’deki seçim çalışmalarına ara verip, görevlendirildiği Fransa’ya gitti. Başkent Paris’te Türk vatandaşlarıyla bir araya gelip bayramlaşan Karaca, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına çözüm önerilerini anlattı.

MESAJLAR VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, Paris ziyaretinde şu mesajları verdi:

● Uçak biletlerindeki fahiş fiyat uygulamaları son bulacak. Türkiye'ye araçlarıyla gelen yurttaşlarımızın yolculuk boyunca yaşadıkları güvenlik sorunları, sınır kapılarında uzun bekleme süreleri ve uygulanan cezai işlemler vb tüm sıkıntıları çözülecek

● Yurt dışında artan nüfusa göre yoğun bölgelerde yeni konsoloslukların açılması ve mobil konsolosluk hizmetinin yaygınlaşması sağlanacak. konsolosluk işlemleri elektronik ortamda gerçekleşecek. ve bürokratik engeller kalkacak.

● İhtiyaç duyulan alanlar için eğitim ataşesi ve öğretmen atamaları yapılacak. Atamalarda Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenli eğitimcilere öncelik verilecek. Yurt dışında başladıkları eğitimlerine Türkiye'de devam etmek isteyen gençlerimiz yıl kaybına uğramayacak.

● Vatandaşlarımızın yurt dışından Türkiye'ye geldiği araçların süre kısıtlaması 5 yıla çıkacak ve sürücü kısıtlaması kaldırılacak.

● Yurt dışındaki vatandaşlarımızın cep telefonlarına uygulanan 4 aylık süre sınırlaması kalkacak. Yurt dışından telefon alımında pasaport şartı kaldırılacak.

● Otomatik bilgi paylaşımında yaşanılan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için gerekli diplomatik girişimlerde bulunulacak. Bu konuda konsolosluklarda resmi danışma hizmeti verilecek.

● Çifte vatandaşlık hakkının kazanılması için gereken tüm diplomatik girişimlerde bulunulacak.

KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUBU

Karaca, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaleme aldığı "Sizler yıllardan bu yana yurt dışında verdiğiniz emekle hem yaşadığınız ülkeye hem de yurdumuza büyük katkılar sağlıyorsunuz" diye başlayan mektubu da Fransa’da yaşayan Türk vatandaşlarına ulaştırdı.