Karaca: Çocuklarımızın hayatlarını çalan düzeni sona erdireceğiz – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca: Çocuklarımızın hayatlarını çalan düzeni sona...

Karaca: Çocuklarımızın hayatlarını çalan düzeni sona erdireceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mayıs 2023 Salı - 12:52Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı - 12:53
Karaca: Çocuklarımızın hayatlarını çalan düzeni sona erdireceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, milyonlarca gencin gelecek kaygısı yaşadığını, mülakat sistemini sonlandıracaklarını “Çocuklarımızın hayatlarını çalan düzeni sona erdireceğiz” açıklamasını yaptı.

Seçim bölgesi Denizli’de çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Parti iktidarının torpil, adam kayırma, yandaşa destek anlayışını meşru hale getirdiğini, bunun da esnaftan işçiye, köylüden kentliye geniş kitlelerin tepkisini çektiğini söyledi.

 

Genç nüfusun göz göre göre işsizliğe terk edildiğini, çeşitli meslek gruplarında ataması yapılmayan milyonlarca genç bulunduğunu, vatandaşların karşılaştıkları zorluklarını bir yana bırakıp çocuklarının gelecek kaygısını yaşadığını, vatandaşların “Çocuklarımızın hayatlarını çalanlardan alacaklıyız” diyerek, Millet İttfakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na inandıklarını söylediğini ifade etti.

AK Parti iktidarında yaşanan adaletsiz ve haksız uygulamalara son vereceklerini kaydeden Karaca, “Çocuklarının partili Cumhurbaşkanlığı devrinde hakkıyla sınavı kazansa dahi eğer AKP’ye yakın değilse mülakata dahi çağrılmadığı, çağrılsa dahi yüksek puanlarına rağmen elendiğini söylüyor. Ailelerin haklı itirazlarına ve kaygılarına tanık oluyoruz. AKP’nin yarattığı bu adaletsiz düzen ve haksızlıkları sona erecek” dedi.

“HERKES HAK ETTİĞİ YERDE OLACAK”

KPSS’den 76 alan kızının mülakata dahi alınmadığını, aynı sınavdan 49 puan alan bir başkasının ise sırf kendilerinden diye partililerce torpille alındığını iddia eden bir esnafın iktidar partisi mensuplarının buna verecek cevabı olmadığını söylediğini aktaran Karaca, “Millet İttifakı iktidarında liyakata dayalı bir sisteme geçilecek. Hak eden hak ettiği yerde olacak, emeğinin karşılığını alacak. Biz diyoruz ki; sizin çocuklarınız hak ettiği yerde olsun” diye konuştu

“MÜLAKAT ADALETSİZLİĞİ DEVRİ BİTECEK, LİYAKAT GELECEK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bu konuda Millet İttifakı iktidarında yapılacakları da şöyle açıkladı:

• Kamu görevine alınmada her aşamada liyakat ve eşitlik ilkelerini hâkim kılacak, şeffaflığı sağlayacağız.

• Mülakat uygulamalarına son verecek, yazılı sınavda en yüksek puan alandan başlamak üzere personel alımı yapılmasını sağlayacak, işin niteliği gereği sözlü mülakat yapılmasının zorunlu olduğu istisnai halleri kanunla düzenleyecek, sözlü sınavlarda adaylara yöneltilecek soruların kura usulüyle belirlenmesini, sözlü sınav ve mülakatların kayda alınmasını temin edeceğiz.

• KPSS sınavlarının sayısını artıracak ve sınavlardan ücret almayacağız.

• Merkez Bankası, TÜİK ve Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlara atanacak Başkanların atanmadan önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kamuoyuna açık bir oturumda dinlenilmesini sağlayacağız.

• Düzenleyici ve denetleyici kurumların ve kamu bankalarının üst yönetimine yapılacak atamalarda eğitim, sektör tecrübesi gibi kriterleri sıkılaştıracak ve titizlikle uygulanmasını sağlayacağız.

• Kamuda kariyer sistemine dayalı çağdaş bir insan kaynakları yönetimine geçecek, her kurumun nitelikli “meslek elemanı” ihtiyacını kendi içinden karşılaması ilkesini getirecek, meslek memurluklarına atanmada kurumlar arası nakil işlemi uygulamalarına son vereceğiz.

• Kamu hizmetinde yükselmede objektif kriterlere dayanan ehliyet, liyakat, performans ve kıdem dışında bir ölçüt kabul etmeyecek, fırsat eşitliğini mutlak surette sağlayacağız.