Karaca: Bu ülkeyi kadınlarla birlikte değiştireceğiz – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca: Bu ülkeyi kadınlarla birlikte değiştireceğiz

Karaca: Bu ülkeyi kadınlarla birlikte değiştireceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2023 Çarşamba - 12:13Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba - 12:13
Karaca: Bu ülkeyi kadınlarla birlikte değiştireceğiz

Seçim çalışması için Çameli’ye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, vatandaşlarla bir araya geldi. Karaca, “Bu ülkeyi kadınlarla birlikte değiştireceğiz” dedi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, seçim çalışmalarına Çameli’de devam etti. İlçede hizmet veren kasaba giren Karaca’nın “Vatandaş şu an et yiyebiliyor mu?” sorusuna bir vatandaş, “Kıyma yerine tavuk ciğeri yiyoruz!” yanıtını verdi. Karaca ise, “İktidarımızda, Et ve Süt Kurumu ile et, peynir ve süt fiyatları yarıya inecek” dedi.

 

“AYAKKABILAR DAHA SIK TAMİRE GELİYOR”

Karaca, ilçede ayakkabı tamirciliği yapan bir vatandaşı da ziyaret etti. Vatandaş, ayakkabıların tamir için daha sık getirildiğini söyleyerek, “İnsanlar daha önce attıkları ayakkabıları artık tamir için daha sık getiriyorlar. Geri vitese takıldı. Tamir ediyoruz ama biz de bittik, ben emekliyim. Esnaflığı bitirdiler. Emekli maaşı 7,5 dediler ama onu da tam vermediler. Ben soruyorum. Önceden ne kadar maaş alıyordun? 5 lira alıyordun. 5 alırken neler yapıyordun? O neler yapıyordun neler? 50 milyar maaş alsan yapabilecek misin? Yok yapamam. Olay burada” diye konuştu.

15 BİN LİRA İKRAMİYE

Kurban Bayramı’nda emeklilere 15 bin lira ikramiye verileceğini anımsatan Karaca, “14 Mayıs’tan sonra ilk Kurban Bayramında her birinin hesaplarında 15 bin TL olacak. Kurbanı keseceksiniz. Kavurmayı yapacaksınız. Torunlarla birlikte hep birlikte yiyeceksiniz. Ne yapmak lazım, değiştirmek” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Kadınların hesaplarına Aile Destekleri sigortasından para yatıralması, emeklilik hakkı ile üretici kadınların sigortalanması gibi CHP’nin bir dizi kadın politikasını aktaran Karaca, bir kadın esnafla sohbetinde “Bu ülkeyi kadınlarla birlikte değiştireceğiz. Bu düzeni birlikte değiştireceğiz. Esnafın da emeklinin de çocukların da yüzünü güldüreceğiz” şeklide konuştu.

“14 MAYIS’TA OKEY DIŞARI”

Güney ilçesi ziyareti sırasında bir kahvehaneye girdiğini anlatan Karaca, okey oynayan bir vatandaşın “Biz şimdi okey dönüyoruz. 14 Mayıs'ta okeyi dışarı atacağız” dediğini söyleyerek, vatandaşlardan Millet İttifakı iktidarı için destek sözü aldığını belirtti.