Arpacı: Köy okulları yeniden açılıp, öğretmen atamaları yapılacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Arpacı: Köy okulları yeniden açılıp, öğretmen...

Arpacı: Köy okulları yeniden açılıp, öğretmen atamaları yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2023 Pazartesi - 13:16Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi - 13:16
Arpacı: Köy okulları yeniden açılıp, öğretmen atamaları yapılacak

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, iktidarları döneminde köy okullarını yeniden açıp, ihtiyaç duyulan öğretmen atamalarını yapacaklarını, ayrıca öğrencilere beslenme desteği sunacaklarını belirtti.

CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, seçim çalışmalarını ilçe ve mahalle ziyaretleriyle yoğun tempoda sürdürüyor. Bu ziyaretlerinde çeşitli kesimlerin isteklerini ve yaşadıkları problemleri dinleyen Arpacı, eğitimle ilgili talepleri de not alıyor.

 

Uzak mahallelerde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, okulların kapatılmasıyla çocuklarının taşımalı eğitim uygulamasıyla başka mahallelere gittiğini dile getirerek, “Öğretmen atamaları yapılarak okullarımızın yeniden açılmasını istiyoruz” dedi.

ARPACI’DAN KÖY OKULLARI MESAJI

Köy okullarıyla ilgili taleplere yanıt veren Arpacı, “Ülkemizin aydınlık geleceği, bugünümüzün çocukları ve gençleridir. Ülkemizin en önemli zenginliği genç ve eğitimli nüfusumuzdur. Gittiğimiz kırsal kesimdeki mahallerde ikamet eden vatandaşlarımız, köy okullarının açılmasını istiyor. Ortak Mutabakat Metni’nde de yer aldığı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman dile getirdiği gibi, köy okullarımız tekrardan açılacak. Halkın iktidarında köy okullarını açıp 100 bin öğretmenin atamasını da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yapacağız. Nitelikli ve eşit eğitim hakkından tüm evlatlarımız yararlanacak. Devlet okullarımızda öğrencilerimize, beslenme desteği başlatılacak. Çocuklarımızın karanlıkta okula gittiği o günler son bulacak” diye konuştu.

Arpacı, kalıcı yaz saati uygulamasına son verileceğini, işsizliğin sorun olmaktan çıkarılacağını, gençlerin özgürce üreteceğini, ülkede üretim ekonomisiyle yeni bir dönemin açılacağını, Türkiye’ye bahar geleceğini sözlerine ekledi.