CHP Milletvekili Adayı Arpacı: Emekçiler alın terinin karşılığını alacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP Milletvekili Adayı Arpacı: Emekçiler alın...

CHP Milletvekili Adayı Arpacı: Emekçiler alın terinin karşılığını alacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2023 Cumartesi - 13:21Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi - 13:22
CHP Milletvekili Adayı Arpacı: Emekçiler alın terinin karşılığını alacak

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, tekstil fabrikalarını ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi “emekçiler alın terinin karşılığını alacak” mesajını verdi.

CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, seçim çalışmaları kapsamında Aran Tekstil, Nehir Tekstil, BS Baskı, BB Tekstil, Panayır Tekstil fabrikaları ile bazı iş yerlerini ziyaret etti.

 

Fabrika ziyaretlerinde iktidarları döneminde yapacaklarını anlatan CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı’ya işçiler, asgari ücretin artmasına karşın alım güçlerinin hep azaldığını söyledi. Arpacı ise, Millet İttifakı iktidarında fabrikalara da baharın geleceğini ifade etti. Arpacı, “Ülkemizde yanlış uygulanan ekonomik politikalardan sanayici de çalışan da çok olumsuz etkilendi. Asgari ücret açlık sınırının altında. Halkın iktidarında size söz, hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında kalmayacağı bir düzeni inşa edeceğiz” dedi.

Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Arpacı, tekstilde ihracat rekorları kırılırken düşüşe geçildiğini, bundan Denizli ekonomisinin olumsuz etkilendiğini, tekstil sektörünün Millet İttifakı’nın iktidarında yeniden eski güzel günlerine döneceğini kaydetti.

“HERKESİN TEK GÜNDEMİ HAYAT PAHALILIĞI”

Alım gücünün düştüğünü, emekçilerin de enflasyon karşısında ezildiğini vurgulayan Arpacı, “Herkesin tek gündemi var, hayat pahalılığı. Çünkü deniz bitti. Yediler, israf ettiler, hiçbir konuda önlem almadılar. Sonuçta vatandaşlar soğan bile alamaz oldu” ifadelerini kullandı.

Çalışanların emeklerinin karşılığını alamadığını, karnı tok, gönlü bol insanların yaşadığı bir Türkiye için çalışacaklarını belirten Arpacı, şöyle konuştu:

“Ekonomimizin direği çalışanlarımızın yaşadığı tüm sıkıntı ve zorlukları biliyoruz. Üreten, fabrikalarını ayakta tutmaya çalışan, istihdamını korumaya çalışan sanayicimizin, üreticimizin de sorunlarını biliyoruz. Maalesef yanlış politikalar, bir gecede değişen uygulamalar nedeniyle sanayicimizin yaptığı tüm planlar altüst olmuş durumda. Üretim yapmaya, istihdamını korumaya ve zor şartlar altında ihracat yapmaya devam ediyorlar. Biz üretim ekonomisine geçeceğiz. Bunun için sanayicimizi destekleyeceğiz. Ortaya çıkan güçle enflasyonla mücadele edecek, bu beladan kurtulacağız. Alın terinin bu kadar ucuzlatıldığı, insanların açlık sınırının altında maaş almaya mahkum edildiği bu tek adam rejiminden de kurtulacağız. Halkın iktidarında başlıca görevlerimiz arasında hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında maaş almayacağı bir düzeni inşa etmektir. Uzaklaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye için geliyoruz. Karnı tok, gönlü bol, yaşamayı seven bir Türkiye için geliyoruz. Kaybettiklerimizi, geri kazanmak için geliyoruz. Sana söz Denizlim, hakkını almak için geliyoruz.”