CHP Denizli Milletvekili Adayı Arpacı, gençlere seslendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP Denizli Milletvekili Adayı Arpacı, gençlere...

CHP Denizli Milletvekili Adayı Arpacı, gençlere seslendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 17:47Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 17:47
CHP Denizli Milletvekili Adayı Arpacı, gençlere seslendi

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, Türkiye’de korku ortamı oluşturulduğunu, bunun Millet İttifakı iktidarıyla sonlanacağını söyleyerek, “gençler özgürleşmeli” mesajını verdi.

CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, "Gençliğin Yüzleri" programında gençlerle bir araya geldi. Söyleşide kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Arpacı, "Türkiye'de bir korku imparatorluğu var. Kimse kendisini özgür hissedip, fikirlerini rahatça söyleyemiyor. Oysa özellikle gençlik özgürleşmeli. Ancak bu şekilde ilerleyebiliriz. Millet İttifakı olarak 14 Mayıs'ta gençlerle birlikte kazanacağız" dedi.

“GENÇLER SAHİPSİZ BIRAKILDI”

Gençliğin Türkiye'nin geleceği olduğuna vurgu yapan Arpacı, bu geleceğe sahip çıkılması gerektiğini, bugün ülkede gençlerin yüzde 25'inin eğitimde istihdamda olmadığını, öğrencilerin yüzde 48'inin üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimine devam edemediğini, bir başka ifadeyle gençler in sahipsiz bırakıldığını söyledi.

Söyleşide, nitelikli eğitim, siyasi katılım, temel ihtiyaçlara erişim ve genç işsizliği konularında düşüncelerini katılımcılarla paylaşan Arpacı, "Eğitim düzeyinin artmasından rahatsız olan bir iktidar var. Bu nedenle, ilköğretimden üniversiteye kadar sorunlarla dolu bir alan var karşımızda. Bu nedenle de gençleri Türkiye'de tutamıyoruz. Biz gençlerimizin Türkiye'de kalmak isteyecekleri ortamı inşaa edeceğiz" diye konuştu.

“ LİYAKATI GETİRECEĞİZ”

Liyakatın en önemli sorunlardan biri olduğuna da dikkat çeken Şeref Arpacı, "İktidar, mülakatı kaldıracağız diye açıklama yapıyor. Biz de, 21 yıldır neden yapmadınız? Neden yıllardır sınavlarda başarılı olan gençlerimizi mülakatlarla elediniz? diye soruyoruz. Biz bu ülkeye liyakati getirerek gençlerimizin önünü açacağız" dedi.

“GENÇLERİN YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Barınmanın günümüzde temel bir hak olduğunu vurgulayan Arpacı, "Biz, Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerde okuyan gençlerimizin barınma sorununu ortadan kaldıracağız. Bir öğrencimiz bile açıkta kalmayacak şekilde yurtlarımızı süratle yapacağız" ifadelerini kullandı.



“DOĞRU PLANLAMA İLE İSTİHDAMI ARTTIRACAĞIZ”

Devlet Planlama Teşkilatının kapatılmasını eleştiren Arpacı, "Bu ülkede en önemli sorun, planlama olmamasıdır. Devlet Planlama Teşkilatının kapatılması bugünkü istihdam politikalarındaki başarısızlığın sebeplerinden biridir. Biz, ekonomiden istihdama, nitelikli eğitimden sağlığa kadar her alanda ciddi bir planlama ile gençlerimizin her alanda yaşadığı belirsizliği ortadan kaldıracağız" dedi.