Arpacı: Asgari ücrete 25 kilo et alınabiliyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Arpacı: Asgari ücrete 25 kilo et...

Arpacı: Asgari ücrete 25 kilo et alınabiliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 Çarşamba - 14:23Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba - 14:24
Arpacı: Asgari ücrete 25 kilo et alınabiliyor

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, dar gelirli kitlelerin yaşamını giderek zorlaştıran hayat pahalılığına dikkati çekerek, asgari ücrete ancak 25 kilogram et alınabildiğini belirtti.

CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, seçim çalışmalarını Çameli ilçesinde sürdürdü. İlçe merkezi ve mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen, ev ziyaretlerinde bulunan Arpacı, kendisine iletilen sorunları ve istekleri dinledi, Millet İttifakı’nda yapılacakları anlattı.

 

“KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKE SAMAN İTHAL EDİYOR”

Çiftçinin üretimde yaşadığı güçlüklere değinen Arpacı, "Denizli'nin ilçelerini karış karış geziyoruz. Halkımızla bir araya gelerek, sorunlarını dinliyoruz. Millet İttifakı iktidarında köylü yeniden milletin efendisi olacak. Üreticiyi destekleyerek Türkiye'yi bir tarım üssü haline getireceğiz. Türkiye, tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Bugün ise yanlış tarım politikaları nedeniyle hayvan ve saman ithal eden bir ülke haline geldi" dedi.

“ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MEMNUN DEĞİL”

Artan maliyetlerin her kesimde sıkıntı yarattığını vurgulayan Arpacı, "Mazot fiyatlarındaki artışı karşılayamayan çiftçi, traktörünü satmak zorunda kaldı. Yem maliyetlerinin altında ezilen hayvancılar, hayvanlarını kesime göndermek zorunda kaldı. Üstelik et fiyatları da düşmedi. Ocak ayında asgari ücretle 45 kilo et alınabilirken, bugün ancak 25 kilo et alınabiliyor. Bugün geldiğimiz noktada üretici de tüketici de memnun değil" diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, Millet İttifakı iktidarında mazot, gübre, yem ve tohum gibi girdi desteklerini önceden sağlayıp, üreticiyi destekleyeceklerini sözlerine ekledi.