CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum yeniden seçildi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum yeniden...

CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum yeniden seçildi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2023 Pazar - 17:06Güncelleme: 24 Eylül 2023 Pazar - 17:33
CHP Denizli İl Başkanlığına Horzum yeniden seçildi

CHP Denizli İl Kongresi yapıldı. Kongrede tek aday olan Ali Osman Horzum, bu göreve yeniden seçildi. Kurultay delegeleri de blok listeyle belirlendi.

CHP İl Kongresi Koşu Yolu’ndaki Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrenin divan başkanlığını Parti Meclisi Üyesi ve İzmir milletvekili Rifat Turuntay Nalbantoğlu yaptı.

Değişim seslerinin yükseldiği ve genel merkez yönetimine eleştirilerin yöneltildiği kongrede, eleştirilerden milletvekilleri de nasibini aldı. Ahmet Divarcı ve Ayşe Hazer’in çekilmesiyle il başkanı Ali Osman Horzum, tek aday olarak kongreye katıldı.

DOĞAN: DENİZLİ CHP’DEN İŞARET BEKLİYOR

Kongrede konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin yarattığı moral bozukluğunun hızla sonlanması gerektiğini belirterek, “Denizli halkı bu seçimlerde tercihini değişimden yana yaptı. Ancak Denizli’deki sonuç Türkiye genelinde alınamadı. Genel seçimdeki mesajın iyi okunması, iyi yorumlanması gerekiyor. Acilen doğru adaylarla yola koyulmalıyız. Belirlenecek adayların seçime girilecek yerin yüzü olanlardan olması gerekiyor. Denizli, CHP’den işaret bekliyor. Ağır eleştirilere son verip çalışmaya başlarsak başarılı olacağınıza inanıyorum. Halk bu iktidara tepkisini yerel seçimlerde gösterecektir” dedi.

AYCAN’DAN BLOK LİSTE ELEŞTİRİSİ

Seçimlerin yapılmasına ve kurultay delegelerinin blok listeyle belirlenmesine karşı çıkan CHP eski İl Başkanı Yıldırım Aycan, tek aday olduğunu, delegelerin tercihini kullanarak yönetim ve kurultay delegelerini çarşaf listeyle belirlenmesini istedi. Divana verilen önergeden vazgeçilmemesi durumunda boş oy kullanacağını söyledi.

AKBABA: 5 BELEDİYEDEN DAHA FAZLASI İÇİN MÜCADELE VERİLMELİ

CHP eski İl başkanı Mahir Akbaba da, zor bir dönemden geçilirken yerel seçimlere doğru da sürecin işlediğini, önümüzdeki dönemde il başkanının kucaklayıcı ve birleştirici olup, CHP’lileri harekete geçirmesi, 5 olan belediye sayısının artırılması için mücadele edilmesi gerektiğini, partide değişimden yana olduğunu ifade etti.

COŞKUN: PAMUKKALE’NİN İTTİFAK PAZARLIĞINDA OLMASINA KARŞIYIZ

Chp Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ise, “Tabandan kopmuş bir CHP Genel Merkezi ile karşı karşıyayız. Yapısal değişim ve genel merkez yönetiminin değişmesi için irade koymalıyız. Bunun için her CHP’liye ihtiyaç var. İttifak olduğunda Pamukkale’nin pazarlık konusu yapılmasına karşıyız. Adaylar ön seçim ya da temayül yoklamasıyla belirlenmeli. Siyasi bedeli ne olursa olsun bu iki talebimizden vazgeçmeyiz” dedi

HORZUM: 19 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE PAZARLIK KONUSU OLMAYACAK

İl Başkanı Ali Osman Horzum da genel merkeze sert mesajlar gönderdiği konuşmasında, örgütlerin yok sayılarak milletvekili listesi hazırlandığı, bir milletvekilinin seçildikten hemen sonra ayrılıp mensubu olduğu partinin yolunu tuttuğunu, bir başka adayın partiye kaydedildikten hemen sonra listenin ikinci sırasına konulduğunu, bundan sonra böyle bir şeyin olmayacağını, ayrıca Pamukkale’nin pazarlık konusu yapılmayacağını, sadece Pamukkale’nin değil Büyükşehir Belediyesi ile 19 ilçenin böyle bir pazarlığın içinde olmayacağını söyledi.

İL YÖNETİM KURULUNA SEÇİLENLER

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen Ali Osman Horzum başkanlığındaki CHP Denizli İl yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

İsmail Altınay, Fatma Atsay, Ercan Aydın, Hakan Bulgurlu, Musa Can, Anıl Cancan, Melike Coşkun, M.Sıddık Çağın, İbrahim Diker, M. Emin Duran, Hakan Erkuş, Kudsi Kabalar, Okan Kart, Hakan Kaya, Tugay odabaşıoğlu, Recep Oktay, Coşkun Sarıca, Hazal Somkaya, Şahin Barış, Kerem Can Terzi, Gülçin yazıcıoğlu, İsmihan Yıkar Suat Yıldırım ve Yılmaz Gülben.

KURULTAY DELEGELERİ

CHP’nin 14 kişilik kurultay delegeleri listesinde de şu isimler yer aldı:

Deniz Albayrak, Bedri Ataş, Belma Aycan, Şenol Cerit, Uğur coşkun, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Mustafa Çelik, Ömer Dağlı, Simge Depboylu, Ali Osman Horzum, Müjdat İlhan, Hasan Keçeci, Ayşen Kocabay ve Tugay Odabaşıoğlu.