Horzum, PAÜ Rektörü Güngör’ün AK Parti ziyaretine tepki gösterdi – D20Haber
18.04.2025, Cuma
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Horzum, PAÜ Rektörü Güngör’ün AK Parti...

Horzum, PAÜ Rektörü Güngör’ün AK Parti ziyaretine tepki gösterdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2025 Cuma - 13:00Güncelleme: 11 Nisan 2025 Cuma - 13:12
Horzum, PAÜ Rektörü Güngör’ün AK Parti ziyaretine tepki gösterdi

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Mahmud Güngör’ün atandığı gün AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etmesine “liyakat değil, saray rejimine sadakat aranıyor” sözleriyle tepki gösterdi

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, PAÜ Rektörü Prof Dr Mahmud Güngör’ün AK Parti İl Başkanlığını ziyaretini sert sözlerle eleştirdi. “Atamasının ilk günü koşa koşa AKP İl Başkanını ziyaret eden saray rejiminin rektörü ile Pamukkale Üniversitemizin bir kez daha cezalandırıldığı ortaya çıktı” diyen Horzum’un açıklaması şöyle:

“Yine bir sabah bir kararname ile uyandık ve Pamukkale Üniversitemizin rektörünün eski DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör olarak saray tarafından atandığını öğrendik. 11 yıllık görev süresi boyunca FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve DESKİ’de gündeme gelmesinin dışında hiçbir akademik başarısını duymadığımız Sayın Güngör’ün yeni rektörümüz olarak üniversitemizde adını duymamız ‘PAÜ neden cezalandırılıyor?’ sorusunu akıllarımıza getirdi.

Haberin DevamıReklam




İsterdik ki, rektör olarak atanacak öğretim üyemizin akademik başarı, uluslararası yayın, liyakat ve üniversitelerin asli unsuru olan öğrencilerle iyi ilişkiler geliştirecek bir isim olsun. Ancak görüyoruz ki bu atama kararı saray rejiminin bir ataması oldu. Saray atamaları ile PAÜ’nün son rektörlerinin skandalları medyada hala gündemdeyken, yeniden benzer bir atama kararı ile adeta sarsıldık.

Üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliğine zarar verdiğini, siyasal ve idari baskılar üniversite eğitiminin niteliğini düşürdüğünü bir kez daha görüyoruz. Saray rejimi atadığı rektörlerde liyakat değil, saray rejimine sadakat aramakta. Yeni rektörümüz bu gerçeği biliyor olmalı ki, ilk icraatını sosyal medya hesabından yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı’na şükran ve saygı sunarak atama kararı için teşekkür etmiş, ardından da soluğu AKP İl Başkanı’nın yanında almış. Koşa koşa AKP İl Başkanı’nı ziyaret etti. Tarafsızlık ilkesi gereği bütün siyasi partilere aynı mesafede olması gereken bir bürokratın atama kararının ilk günü böyle bir ziyareti gerçekleştirmesi önemli bir siyasal mesaj. Kamuoyu olarak biatçı saray rektörümüzün ilk konuğunun da AKP’nin İl Başkanı Muhammet Subaşı olmasını bekliyoruz.”