CHP İl Başkanı Horzum’dan ulaşım zammı tepkisi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP İl Başkanı Horzum’dan ulaşım zammı...

CHP İl Başkanı Horzum’dan ulaşım zammı tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Temmuz 2023 Cumartesi - 15:38Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi - 15:38
CHP İl Başkanı Horzum’dan ulaşım zammı tepkisi

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere yapılan ulaşım zammına tepki gösterdi.

Şehir içi yolcu taşıma ücretlerine yüksek oranda yapılan zammı eleştiren CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, “UKOME tarafından alınan kararla şehir içi dolmuş ve belediye otobüsü ücretlerine zam yapıldı. Minibüslerde tam ücret yüzde 75 zamlanarak 8 TL'den 14 TL'ye, öğrenci ise minibüslerde 7 TL’den yüzde 71,42 zam yapılarak 12 TL oldu. Belediye otobüslerinde tam ücret yüzde 86,95 zamlanarak 5 lira 75 kuruştan, 10 lira 75 kuruşa, öğrenci ücreti ise yüzde 76,92 zamla 3 lira 90 kuruştan 6 lira 90 kuruşa çıkarıldı. Minibüsçülere bir şey demiyorum. Minibüsçüler her gün akaryakıta gelen zamlar altında eziliyorlar. Ya belediye otobüslerine gelen yüzde 86’lık zamma ne demeli? El insaf. Belediye halkın üzerinden kar gözetleyen bir işletme değildir. Belediye halkına, ucuz ve kaliteli su, ulaşım sağlamakla görevlidir. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Ancak Denizli Büyükşehir Belediyesi halkına en pahalı suyu içirdiği yetmezmiş gibi, şimdi de halkın ulaşımına büyük zam yaptı” dedi.

ÖTV ve KDV zamları ile birlikte akaryakıta yapılan zamların etkisiyle hayatın her alanında fiyat artışları yaşandığını kaydeden Horzum, zamların iğneden ipliğe her şeyin fiyatını etkilediğini, iktidarın kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldığını ifade etti.

Toplu taşıma zamlarının da vatandaşları olumsuz etkilediğini, özellikle öğrenci, işçi, memur ve dar gelirli kesimlerin zor durumda olduğunu dile getiren Horzum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Zolan, billboardlarda Denizli ulaşımı için otobüs filoları kurduğunuzu günlerce ilan ettiniz. Sürekli yenilenerek Denizli’nin dünya kenti olduğu haberlerini yaparak övünüyorsunuz. Halkın bindiği halk otobüslerine yaptığınız yüzde 86’lık zamlarla, halkını yürüten bir belediye başkanı dünya kenti olmakla övünemez. Sayın Zolan, elinizi vicdanınıza koyun, Denizli halkının sıcakta, soğukta, yağışta yürüyerek işine, okuluna gidip gelmesine gönlünüz razı olur mu? Belediye otobüslerine yaptığınız zammı derhal gözden geçirip geri alın. Aksi halde asgari ücretin altında ezilen vatandaş daha da mağdur olacaktır.”