Horzum: PAÜ yetkilileri yabancı öğrenci skandalını kabul etmiştir – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Horzum: PAÜ yetkilileri yabancı öğrenci skandalını...

Horzum: PAÜ yetkilileri yabancı öğrenci skandalını kabul etmiştir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Aralık 2023 Cuma - 17:04Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma - 17:04
Horzum: PAÜ yetkilileri yabancı öğrenci skandalını kabul etmiştir

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) yabancı uyruklu öğrencilerin notlarının değiştirilerek kaydedilmesi skandalıyla ilgili “savunma yapan üniversite yetkilileri usulsüzlüğü kabul etmiştir” açıklamasını yaptı.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Sayıştay Denetim Raporu’na göre, PAÜ’de 2022 yılı faaliyetlerinin olumsuz tamamlandığını, Maliye Bakanlığının üniversite hastanelerine verdiği ek ödeneklere rağmen bu zararın ortaya çıkması düşündürücü olduğunu belirtti.

2022-2023 öğretim yılında Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerine yabancı uyruklu öğrencilerin usulsüz bir şekilde kaydedildiğinin ortaya çıktığını kaydeden Horzum, şöyle devam etti:

“140’a yakın öğrencinin notları değiştirilerek para karşılığı üniversiteye kaydedildiği iddia edilmektedir. Yabancı uyruklu bir öğrencinin mahkemeye başvurması sonucu ortaya çıkan bu skandalda savunma yapan üniversite yetkilileri usulsüzlüğü kabul etmişlerdir. Gençlerimizin yıllarca emek vererek girdiği bu fakültelere haksız bir şekilde öğrenci alınması kabul edilemez.

Şehrimizin güzide eğitim kurumunun adının bu şekilde skandallarla anılması kabul edilebilir değildir. Başarıları ile gündeme gelmesi gereken eğitim kurumlarının adı asla yolsuzlukla, haksızlıkla anılmamalıdır. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ahmet Kutluhan ivedilikle bu durumu kamuoyuna açıklamalı ve tüm sorumlular hakkında yasal işlemler başlatılmalıdır.”