Horzum’dan Can Atalay tepkisi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Horzum’dan Can Atalay tepkisi

Horzum’dan Can Atalay tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2024 Çarşamba - 09:59Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba - 09:59
Horzum’dan Can Atalay tepkisi

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki. Horzum, kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, “darbe teşebbüsüdür” yorumunda bulundu.

Anayasa Mahkemesinin iki kez hak ihlali kararına rağmen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği, Yargıtay kararına dayanılarak TBMM’de yapılan uylamayla düşürüldü.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, yaptığı açıklamayla Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Horzum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Seçilmiş ve TBMM’de bulunması gereken bir milletvekili için alınan hukuk tanımaz karar TBMM’de okunarak, AKP ve MHP oyları ile kabul edildi. Aslında TBMM’de Türkiye’de anayasal düzenin kalıp kalmadığı oylandı. Bu karar TBMM’nin sorgulanmasına yol açmıştır. Bu mücadelede herkesi direnmeye, mücadeleye ve bu darbe girişimine karşı pozisyon almaya, tepki göstermeye davet ediyoruz. Darbeciler de işledikleri tüm suçların hesabını verecek. Ortada anayasal düzenin yok sayılması var, bu bir darbe teşebbüsüdür. Milletin meclisinde Anayasa Mahkemesi kararı yok sayıldı. Anayasa tanımayan iktidarın Can Atalay kararı kabul edilemez. Can Atalay, cezaevinde değil TBMM'de olmalıdır. Hiç kimsenin iradesi milletin üstünde değildir. Can Atalay, Hatay’ın seçilmiş milletvekilidir. Kendini hukukun, meclisin, anayasanın, millet iradesinin üstünde gören herkes eninde sonunda millete hesap verir.”