CHP Denizli Büyükşehir’i İYİ Parti’ye mi bırakacak? – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP Denizli Büyükşehir’i İYİ Parti’ye mi...

CHP Denizli Büyükşehir’i İYİ Parti’ye mi bırakacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Kasım 2018 Cuma - 17:09Güncelleme: 30 Kasım 2018 Cuma - 17:09
CHP Denizli Büyükşehir’i İYİ Parti’ye mi bırakacak?

CHP Denizli için henüz Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayını henüz belirlemezken, kulislere Haber Türk’ten Muharrem Sarıkaya’nın “İYİ Parti: Ankara, Antalya'yı isterim; CHP: Denizli, Manisa, Trabzon’u verelim” yazısı bomba gibi düştü.

“CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?” sorusunun yanıtı henüz bulunmazken ve kulislerde farklı isimler konuşulurken, Haber Türk’ün başkent siyasi kulislerini iyi takip eden deneyimli yazarı Muharrem Sarıkaya’nın yazısı partililerde şok yarattı. Sarıkaya, yazısında, CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde Denizli’nin İYİ Parti’ye bırakılacağını iddia etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık “Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız” açıklaması yapmasına rağmen, böyle bir pazarlığın gündeme taşınması Denizli CHP’lilerde şok yarattı. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan partililer, CHP adına görüşmelere katılan Bülent Tezcan’a ateş püskürdü. İşte CHP’lilerde hayal kırıklığı yaratan o yazının denizli ile ilgili bölümü:

CHP: İKİ DEĞİL DÖRT VERELİM

CHP tarafı ise gelişmeleri sakin izliyor.

Ancak Ankara konusundaki ısrarından vazgeçmiyor…

CHP hem müzakere sırasında hem de başka kanallardan yürüyen işbirliği arayışında İYİ Parti’ye yaptırdığı kamuoyu yoklamalarını da koyarak bazı büyükşehirleri önermiş.

CHP’nin etkin ve yetkin ismi, “İYİ Parti bizden Ankara ve Antalya’yı istiyor ama biz onlara iki değil, dört yeri öneriyoruz” dedi ve ekledi:

“İYİ Parti ile Manisa, Denizli, Trabzon’da kesin kazanırız; hatta Konya ve Kayseri’de de bazı ilçeleri alabiliriz. Biz onlara iki yerine kesin alabileceği yerleri öneriyoruz…”

KAYSERİ VE KONYA’YI DA VERELİM

CHP’nin etkin ismi görüşmeler sırasında bu durumu İYİ Parti’ye de ilettiğini vurguladı ve devam etti:

“MHP’nin herhangi bir yeri alamadığı seçim sonucunda İYİ Parti'nin 3 büyükşehri kazanma potansiyeli var. Hele ki Denizli ve Manisa’yı kesin alır. Denizli’de 180 bin CHP’nin, 111 bin de İYİ Parti’nin oyu var, kazanmama ihtimali yok. Trabzon’u da İYİ Parti’nin alma şansı yüksek. Zaten donanımlı bir ismi Prof. Dr. Atakan Aksoy’u aday olarak çıkardı, bizim de desteğimizi alır. Kayseri ve Konya’da da biz aday çıkarmayıp, İYİ Parti’ye destek veririz, oralarda da oyunu arttırır, hatta bu iki büyükşehrin bazı ilçelerini alabilir…”

Peki, varılan nokta nedir derseniz, aslında ciddi bir kriz yok.

Ama her iki partide de ittifaka girilecek yerlerdeki başkan, belediye meclis üyeliği veya ilçe başkan adaylığı beklentisinden dolayı işbirliğinin olmamasını isteyen de yok değil…

Her şey CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Almanya dönüşü İYİ Parti lideri Akşener ile görüşmesine kilitlenmiş bekliyor…