CHP, adayları belirlemek için toplanıyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP, adayları belirlemek için toplanıyor

CHP, adayları belirlemek için toplanıyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2024 Çarşamba - 21:34Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba - 21:34
CHP, adayları belirlemek için toplanıyor

CHP Parti Meclisi, 31 Mart yerel seçimleri için kalan belediye başkan adaylarını belirlemek üzere 26 Ocak Cuma günü toplanacak. Büyükşehir ve Pamukkale ile birlikte 8 başkan adayının bu toplantıda belirlenerek açıklanması bekleniyor.

CHP’de heyecanlı bekleyiş. Yerel seçim için henüz aday açıklaması yapılmayan 700 dolayında seçim çevresinde isimlerin belirleneceği PM toplantısı 26 Ocak Cuma günü yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR VE PAMUKKALE ADAYLARI AÇIKLANACAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale, Babadağ, Buldan, Çameli, Çardak, Güney ve Tavas, henüz belediye başkan adayları açıklanmayan seçim çevreleri. PM, cuma günü yapacağı toplantıda adaylarını açıklayacak.

BÜYÜKŞEHİRDE SON DURUM

Büyükşehir Belediyesi için Özgür Savaş Bayar ve Mehmet Uğur Tatar başvuru yapan isimler olurken, PAÜ eski rektörü Hasan Kazdağlı’nın da anketlerde aday olarak sorulduğu günlerdir konuşuluyor. CHP eski İl Başkanı Mahir Akbaba’nın da ismi aday olarak anket çalışmasında sorulduğu öğrenildi.

Bu arada, Denizli’de görevlendirilen Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu ile PM Üyesi Alkın Denizaslanı tarafından hazırlanan raporun da genel merkez yönetimine sunulduğu bildirildi.

PAMUKKALE’DE BEKLEYİŞ

CHP’de yanıt bekleyen bir başka soru da Pamukkale adayı kim olacak? Pamukkale’de Ali Kurt, Ali Rıza Ertemür, Gökhan Çankır, Arda Arpacı, İlhan Özcan ve Şükrü Sezen başvuruda bulunan isimler.

DİĞER İLÇELER VE ADAYLIK BAŞVURUSU YAPILMAYAN YERLER

Babadağ’da mevcut belediye başkanı Ali Atlı dışında başvuru olmadı.

Buldan’da Müjgan Köklü Sezmiş, Mehmet Ali Orpak ve Mehmet Seyrek başvuruda bulundu.

Çardak’ta Mahmut Öztürk, Ali Altıner, Bayram Bilgin, Bekir Kar, Tayfun Akdeniz ve Mehmet Çakmak, adaylık bekliyor.

Aday açıklaması yapılmayan yerler de Tavas, Çameli ve Güney ilçeleri.

ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK

Aday belirleme çalışmaları nedeniyle yarın (perşembe) saat 09.00'dan itibaren 2 gün parti genel merkezine ziyaretçi alınmayacağını bildirdi.