Birleştirme tutanaklarının düzenlenmesinde valilik personeli görevlendirilmesi talebine YSK’dan ret – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Birleştirme tutanaklarının düzenlenmesinde valilik personeli görevlendirilmesi...

Birleştirme tutanaklarının düzenlenmesinde valilik personeli görevlendirilmesi talebine YSK’dan ret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 21:03Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 21:25
Birleştirme tutanaklarının düzenlenmesinde valilik personeli görevlendirilmesi talebine YSK’dan ret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli İl Seçim Kurulunda birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında bir valilik personeli görevlendirilmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı talebinin YSK tarafından reddedildiğini bildirdi.

14 Mayıs Pazar Günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde son iki güne girilirken, İçişleri Bakanlığının Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden sandık teslim programı modülü oluşturma istemiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

KARACA: VALİLİK PERSONELİ TALEBİNİ YSK REDDETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında bir valilik personelinin görevlendirilmesi talebinde bulunulduğunu, ancak bunun YSK tarafından reddedildiğini belirtti.

Karaca, Twitter hesabından “İçişleri Bakanı GAMER üzerinden hukuksuzlukta ve yetkisi olmadığı halde seçim işlerine karışmakta ısrar ediyor. Denizli İl Seçim Kurulunda birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında, bir Valilik personelinin görevlendirilmesi talebi de YSK tarafından oybirliği ile reddedildi” paylaşımını yaptı.

ERKEK: KANUNSUZ EMİR VERENLER İLE UYGULAYANLAR HESAP VERECEK

CHP’nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de benzer bir paylaşım yaparak, “Uyarmaya devam ediyoruz. Kanunsuz emir verenler ve bu emirleri uygulayanlar hesap verecek” ifadelerini kullandı.