Çapar, İYİ Parti Denizli İl Başkanı adayı oldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çapar, İYİ Parti Denizli İl Başkanı...

Çapar, İYİ Parti Denizli İl Başkanı adayı oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ağustos 2023 Perşembe - 09:20Güncelleme: 10 Ağustos 2023 Perşembe - 09:31
Çapar, İYİ Parti Denizli İl Başkanı adayı oldu

İYİ Parti’de Özer Tunçtürk’ün istifası ile boşalan il başkanlığı görevine Avukat Bayram Can Çapar talip oldu. Seçimi 40 kişilik il yönetiminin kendi içinde yapacağı belirtilirken, Çapar’ın ilçelerin önemli bir bölümünün desteğini aldığı bildiriliyor.

Ocak ayında yapılan kongrede İYİ Parti Denizli İl başkanlığına seçilen Özer Tunçtürk’ün bir süre önce istifa etmesinin ardından, “yeni il başkanı kim olacak?” sorusuna yanıt aranmaya başladı.

“SORUMLULUK ALMAYA, ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIM”

Süreç devam ederken il yönetim kurulu üyesi Avukat Bayram Can Çapar’dan il başkanı adaylığı açıklaması geldi. Çapar, adaylığını “Atatürk’ün gençliğe hitabesinde biz Türk gençliğine yüklediği ödev, görev ve inanç ile daha önceden de olduğu gibi bugün de büyük bir sorumluluk taşımaya ve partimiz için tüm teşkilatımız için elimi taşın altına koymaya hazırım” sözleriyle duyurdu.

Gençliğin enerjisi parti büyüklerinin deneyimi ile her yerde olacaklarını, partililerin üzerindeki yılgınlık ve ölü toprağının atılacağını kaydeden Çapar’ın açıklaması şöyle:

“Teşkilatın kurucu başkanlarından birisi olarak her zaman birleştirici, parti içinde uzlaşmacı, diğer partilere karşı ise partimizin en üst çıkarlarını savunan, hakkı ve emeği olan herkesi koruyarak, kimse yalnız değildir teşkilatçılık düsturuyla geçen bir başkanlık kariyeri yapmak 2017 yılından bugüne kadar kesintisiz nasip oldu. Bunu tek başıma başarmadım.Bunu teşkilatımızın özverisi ve emekleriyle başardım.Bana düşen görev, bu emeklere ve fedakarlıklara sahip çıkmak, sözcüsü olmak oldu.

Partimizi belediye seçimlerine hazırlamak ve önümüzdeki seçim dönemini başarıyla tamamlamak için, daha önce başkan olarak tamamladığım 2018 genel seçimleri - 2019 Belediye seçimleri, 2023 Genel seçimlerinden edindiğim seçim tecrübeleri ve görevlerden alnımızın akıyla, fedakarca ve yüksek sorumlulukla teşkilatlarımızla birlikte çıktık. Başarısızlıklardan ise ders aldık.

Sizlere söz veriyorum: Partimiz, bizim başkanlık dönemimizde gençliğin enerjisi ve büyüklerimizin tecrübesi ile sahada, sokakta, bürokraside, siyasette, basında yeniden ve başarılı şekilde görünür hale gelecek. Üzerimizdeki yılgınlık ve ölü toprağı atılacaktır. Sözümü tutmak için sizlerden yetki istiyorum.”

BAYRAM CAN ÇAPAR KİMDİR?

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bayram Can Çapar, Pamukkale Üniversitesinde Ekonomi/İktisat Tezli Yüksek Lisans yaptı.

İYİ Parti Denizli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Çapar, Kurucu Gençlik Kolları Denizli İl Başkanlığı, Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyeliği, Gençlik Kolları Ege Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Raziye Akışık ve Özer Tunçtürk’ün il başkanı olduğu yönetimlerde hukuk işleri başkanlığı yapan Çapar, İYİ Parti’yi İl Seçim Kurulunda temsil etti.