Bakan Yanık’dan Denizlili siyasetçiye “Bil(me)diğiniz yanıldığınıza yetmiyor” yanıtı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Bakan Yanık’dan Denizlili siyasetçiye “Bil(me)diğiniz yanıldığınıza...

Bakan Yanık’dan Denizlili siyasetçiye “Bil(me)diğiniz yanıldığınıza yetmiyor” yanıtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Aralık 2021 Perşembe - 19:30Güncelleme: 2 Aralık 2021 Perşembe - 19:40
Bakan Yanık’dan Denizlili siyasetçiye “Bil(me)diğiniz yanıldığınıza yetmiyor” yanıtı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eski mevkidaşı Denizlili siyasetçinin bir paylaşımına “Bil(me)diğiniz yanıldığınıza yetmiyor. Hizmetlerimizi vaat diye sunuyorlar” yanıtını verdi.

DEVA Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık arasında bakanlığın hizmetleriyle ilgili bir polemik yaşandı. Bir dönem AK Parti’den Denizli Milletvekilliği yapan Kavaf, sosyal yardımlarla ilgili paylaşımda bulundu. Bu açıklama da polemiğin fitilini ateşledi ve Bakan Yanık’dan “Hizmetlerimizi vaat diye sunuyorlar” yanıtı geldi.

KAVAF’IN PAYLAŞIMI

2007-2011 döneminde AK Parti Denizli Milletvekili olarak parlamentoda bulunan Kavaf, 60. Hükümette Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı. Daha sonra AK Parti’den ayrılan ve Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’ne katılan, partinin Sosyal Politikalar Başkanlığına getirilen Kavaf, Twitter hesabından "Sosyal yardımların hak temelli, hızlı, adaletli ve insanlık onurunu zedelemeyecek bir şekilde sunulmasını sağlayacağız" paylaşımını yaptı.

BAKAN YANIK’IN YANITI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu paylaşıma “Deva Partisi Genel Başkanını ve Genel Başkan Yardımcısını bilgilendirecek kadroların noksanlığından olsa gerek, yürürlükteki sosyal hizmetlerimizi ve hizmet anlayışımızı vaat diye sunuyorlar. Bil(me)diğiniz yanıldığınıza yetmiyor. Yapılıyor bu hizmetler, araştırınız, öğreniniz” karşılığını verdi.