Atlı’nın durumu: CHP’den aday değil, başka partilerden aday olabilir ama CHP’den de istifa etmiyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Atlı’nın durumu: CHP’den aday değil, başka...

Atlı’nın durumu: CHP’den aday değil, başka partilerden aday olabilir ama CHP’den de istifa etmiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Şubat 2024 Perşembe - 15:10Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe - 15:11
Atlı’nın durumu: CHP’den aday değil, başka partilerden aday olabilir ama CHP’den de istifa etmiyor

Denizli’nin Babadağ ilçesinde 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Ali Atlı, düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart yer seçimleri için CHP’den yaptığı adaylık başvurusunu geri çektiğini açıkladı, başka partilere göz kırptı. Atlı, CHP’den istifa konusunda ise bir açıklamada bulunmadı.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde meclis üyesi Selami Kaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, adaylık süreci ve bundan sonra izleyeceği yolla ilgili açıklamalarda bulundu.

“64 GÜN OYALADILAR”

CHP’den yeniden adaylık için 28 Kasım 2023’te başvuruda bulunduğunu söyleyen Atlı, aradan geçen 64 gün boyunca parti yönetimi tarafından oyalandığını, “sorun mu var?” sorusuna yanıt alamadığını, telefonlarına çıkılmadığını, buna da üzüldüğünü ifade etti.

“CHP’DEN ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKTİM”

Parti yönetiminin bu tutumuna kırıldığını anlatan Atlı, “Bizim de tercih hakkımız vardır. Kırgınlıklarımı içime atıyorum. CHP’ye aday olmak için yaptığımız başvuruyu geri çektik. Karar vermek isteyen arkadaşlar daha rahat karar versinler. Şu andan itibaren CHP’nin adayı ya da aday adayı değiliz” dedi.

Ciddiye alınmamaktan yakınan Atlı, “Süreçle ilgili çok ciddiye alınmadığımız düşünüyorum. Siyaset ciddi bir iştir, ciddi bir kurumdur. Halka rağmen yapılan değil, halkla birlikte yapılan bir iştir. Halk size güvenmesi gerekiyor ki siz de bu güvenin karşılığında halkın desteğini alabilesiniz. Ama şu an geldiğimi noktada biz maalesef parti yöneticilerinden o ciddiyeti ve sorumluluğu, güven duygusunu alamadık. Canları sağ olsun” diye konuştu.

“ADAYIM” DEDİ, NEREDEN ADAY OLDUĞUNU SÖYLEMEDİ

Yeniden aday olması için baskı gördüğünü söyleyen Atlı, “Yolumuza devam ediyoruz. Biz gene adayız. Seçime girme noktasında yoğun bir istek ve talep var. Belediye meclis üyelerimizle birlikte durumu değerlendireceğiz. Bağımsız ya da herhangi bir siyasi parti çatısı altında girme noktasında bir kararımız yok. Önümüzdeki hafta cevap vereceğiz. Sadece İYİ Parti değil, bir çok partiden görüşme talebi var. Biz kararımızı önümüzdeki hafta vereceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin kendisini yeniden aday göstermesi durumunda nasıl bir tutum alacağıyla ilgili soruya Atlı, “Biz şu an itibariyle CHP’nin belediye başkan adayı ya da aday adayı değiliz. Öyle bir karar çıkarsa geri çeviririz. Ciddiye alınmadık, il başkanına bir hafta telefonla ulaşamadım. Yaşananları ciddiyetsiz ve nezaketsizlik olarak nitelendiriyorum” yanıtını verdi.