Akşener’in partisinde Denizlili kurucu olacak mı? – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akşener’in partisinde Denizlili kurucu olacak mı?

Akşener’in partisinde Denizlili kurucu olacak mı?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Eylül 2017 Cumartesi - 15:06Güncelleme: 2 Eylül 2017 Cumartesi - 15:06
Akşener’in partisinde Denizlili kurucu olacak mı?

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in kendisi gibi ihraç edilenler ve istifa ederek ayrılanlar ile birlikte başlattığı siyasi hareket hızla partileşme sürecini sürdürürken, Denizli’de ise gözler partinin kuruluş programı kadar kurucular kurulunda kimlerin yer alacağına da çevrildi. Akşener’in yeni oluşumun startını verdiği günden bu yana yanında olan MHP Denizli eski İl Başkanı Yasin Öztürk, bu konuda sorularımızı yanıtlarken ipuçları verdi.

MHP Denizli eski İl Başkanı Yasin Öztürk, genel merkezin isteği dışında hareket ederek Meral Akşener’i desteklemiş, olağanüstü büyük kongre için imza toplamış, bu nedenle önce görevden alınmış, ardından partiden ihraç edilmişti. O dönemde Öztürk ve ekibine destek için Denizli’ye gelen Akşener, başlattığı hareketin startını da buradan vermişti.

Olağanüstü kongrenin toplanamaması ve ihraç edilmesiyle partileşme süreci çalışmalarına hız veren Akşener ve ekibi, parti programı için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu konuda eski milletvekilleri ve üst düzey görev yapmış eski bürokratlar, parti programına yön verecek raporları yazmakla görevlendirildi. Teorisyen gibi çalışan bu isimlerden birisi de ANAP denizli eski Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Beyhan Aslan’dı.

KURUCULARIN DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Akşener hareketinin içinde başından bu yana yer alan Yasin Öztürk, d20haber.com’un sorularını yanıtladı. “Nasıl bir kurucular kurulu olacak?” sorumuza Öztürk, “kurucuların sayısı 75-80 olabilir. Yasaya göre, kurucuların sayısı 35 ile 110 arasında değişebilir. Şu andaki yaklaşım kurucular arasında merkeze yakın 15-20 ismin olması şeklinde. Ayrıca Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın önereceği isimler de yer alabilir. Onun ötesinde ise bayanlar ve gençler tercih edilecek” yanıtını verdi.

DENİZLİ’DE İSİM OLACAK MI?

Öztürk’e herkesin yanıtını merakla beklediği “Meral hanıma yakın isimlerdensiniz. Siz kurucular arasında olacak mısınız ya da Denizli’den bir isim olacak mı?” sorusunu da yönelttik. Öztürk, bu soruya yanıtı “Denizli yapısı itibariyle merkeze oturmuş durumda. Denizli’den bir ismin kurucular arasında olması bu harekete destek verenleri mutlu eder. Olur mu, kim olur onu bilemem. 27 Eylül’de İstanbul’da bir toplantı yapılacak. Orada birçok şey netleşir. Denizli’den merkez sağda bir isim de olabilir, çok farklı bir isim de” şeklinde oldu.