Akşener: Vatandaşlık maaşı bağlayacağım – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akşener: Vatandaşlık maaşı bağlayacağım

Akşener: Vatandaşlık maaşı bağlayacağım

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 27 Mayıs 2018 Pazar - 19:05Güncelleme: 27 Mayıs 2018 Pazar - 21:26
Akşener: Vatandaşlık maaşı bağlayacağım

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Denizli’de düzenlediği mitingde vatandaşın 8 milyar TL’yi bulan borcunu sileceklerini ve işsizlere vatandaşlık maaşı bağlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Denizli mitinginde sağanak yağışa rağmen 15 bin dolayında vatandaşa seslendi. Özay Gönlüm Meydanı’ındaki mitinge 1 saat gecikmeli gelen Akşener, alanda bekleyenlerden bu nedenle helallik istedi. Denizli’nin sanayi şehri olmasına rağmen ekonomik sıkıntılar çekildiğini, kadınların “eşim işsiz kalır mı” endişesi yaşadığını ifade eden Akşener, “Ekonomi Bakanı buralıydı değil mi” diye sordu. Alandan yuh sesleri yükselince “Yapmayın” diyerek kalabalığı susturdu. Sonrada “Bu arkadaşı nereden buldunuz. Denizli’nin başına bela olmasın diye attınız başınızdan. Sanayi ürünlerinin girdisi dolarla oluyor. Ama o dolarla işimiz yok diyor.Burada fabrikalar çökerken her şeyin dolarla yapıldığı ülkede Ekonomi Bakanı çıkıyor, diyor ki dolarla bizim işimiz yok. Hadi oradan cahil hadi, oradan” ifadelerini kullandı.

"ARABAYI KULLANAMIYOR"

Konuşmasında Erdoğan’a da yüklenen Akşener, “Sayın Erdoğan yorgun. Arabayı kullanamıyor. Kafa küt küt direksiyona vuruyor. Arkadaş yoruldun. Sıkıldık senden. Zaten sen de yoruldun. İn o arabadan. Yorgun bir şoförün arabasına biner misiniz? Ehliyetsiz bir şoförün arabasına biner misiniz?” dedi.

"CEBİNDE KAÇ PARAN VAR?"

Alandaki genç kızlarla da diyalog kuran Akşener, genç bir kıza “Cebinde kaç paran var” diye sordu. 15 yaşında olduğunu söyleyen kız da” Param yok” yanıtını verdi. Aynı soruyu genç bir kadına da sordu. O da 33 yaşında olduğunu ve cebinde 5 lirası bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sarayın 500 garsonu varmış. Kullanılan bardaklardan biri 1500 liraymış. Sarayın 13 günlük giderleri, sattıkları şeker fabrikalarının 1 yıllık zararına eşit. Haram olsun. Zehir zıkkım olsun. Sarayın içinde at binecek yerler yapılmış. Öyle bir kibir var ki koptu halktan. Kardeş kimden korkuyorsun. Bir kamyon korumayla geziyorsun. Bak benim 4 korumam var. O da eski içişleri bakanı olduğumdan.”

"ŞEHİR HASTANELERİNİN PARASI MİLLETİN CEBİNDEN"

Şehir Hastaneleri konusuna da değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu hastanelerin vatandaşa yükü 800 milyon lira. Hastaneleri yandaş yapıyor. Devlete fahiş fiyatla kiralanıyor. Sonrada hasta garantisi veriliyor. 200 bin hasta gelecek garantisi verilmişse ve 50 bin kişi gelmişse aradaki farkı sen ödeyeceksin mavi tişörtlü adam” dedi.

"8 MİLYAR TL BORCU SİLECEĞİM"

Eğitimlerini tamamlayan milyonlarca gencin işsiz kaldığını belirten Akşener, “Bu okulları sen açtın. Oralardan mezun olacaklara iş bulamayacaksan neden yanlış yönlendirdin? Ben cumhurbaşkanı seçilirsem işsizlere iş buluncaya kadar vatandaşlık maaşı bağlayacağım. 4,5 milyon insan borçlarından dolayı icralık. Bu borç 8 milyar lira tutuyor. Ben bu borçları sileceğim. Bana soruyorlar nereden bulacaksın parayı diye. Bakanlar, müsteşarlar kiralık lüks arabalara biniyor. Onlara 'inin o arabalardan' diyeceğim. Ahan da 8 milyar lirayı buradan bulacağım” diye konuştu.

AKAR'A SERT SÖZLER

FETÖ konusuna da değinen, Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı sert sözlerle eleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, şöyle devam etti:

"Ekonominin içine tükürüldü, dış politikanın içine tükürüldü ama şu FETÖ meselesini konuşmak lazım. Ben 2010 yılındaki referandumda Mehmet Ali Şahin’e gittim dedim ki böyle böyle olacak yapmayın bu işi. Sonra ne oldu ordunun içine bir balyoz gibi bir yumruk indi. Bu ülkenin genel kurmay başkanı yargılandı. Mete Han’dan beri dünyanın tek düzenli ordusu darma dağın edildi. Zekeriya Öz’e zırhlı arabala verildi. Ne istediniz de vermedik dedi. Kozmik odaya girildi. İlker Başbuğ yalvardı 'ne olur yapmayın' dedi. Bu ülkenin sırlarını paylaştı, sonra çıktı 'milletim bizi affetsin' dedi.”

Yahu kardeşim siz neler verdiniz bunlara? Erdoğan çıktı dedi ki, bugüne kadar ne aldatan olduk ne aldanan olduk. Hangisine inanalım kardeşim? FETÖ kandırdı, Barzani kandırdı, megri megri ağladılar Perwer'le, İbrahim Tatlıses'le… Ağlayarak beni arayan valiler oldu. Valilere, emniyet müdürlerine, kaymakamlara dediler ki PKK'lı teröristleri görmezden gel. Sonra hendekleri kazdılar. 7 bin 600 şehit verdik. Seninkiler yan gelip yatıyor, bu anaların evlatları şehit oluyor. Bütün bunlar olurken sen bostan korkuluğu muydun? Dün Harbiyeli öğrencilere müebbet verdiler. Bu gariban çocukları anaları devlete emanet etti. Erlerin cezası alması mümkün, Harbiyeli çocukların cezası alması mümkün mü? Sakallı, kafaları kel, ellerinde kereste çocuklara vuruyorlardı. Ne iş yapıyorsun Hulusi Akar?

15 Temmuz'da darbe oldu, buna sebep sensin Tayyip Erdoğan. Ergenekon, Balyoz diyerek generalleri içeri attırdınız, bunları yapmasaydınız 15 Temmuz olabilir miydi? Artık bunları yaptırmak yok, yetti gari. FETÖ'ye yardım ve yataklık yapanlar vardır ve yargılanacaktır.”

TRT’yi de eleştiren Akşener seçildiğinde TRT’yi satıp parasını vatandaşa vereceğini, TRT’nin kendisinin mitinglerini yayınlamamasına aldırmadığı, milletin gölünde olmayı tercih ettiğini, alanlarda yaptığı hasbihalin kendisi için daha önemli olduğunu kaydetti.