Akşener, Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle Erdoğan’a tazminat ödedi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akşener, Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle Erdoğan’a...

Akşener, Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle Erdoğan’a tazminat ödedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2022 Cuma - 14:25Güncelleme: 9 Aralık 2022 Cuma - 14:25
Akşener, Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle Erdoğan’a tazminat ödedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler öncesindeki Denizli mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı sözlerden dolayı mahkeme tarafından tazminat ödemeye mahkum edildi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Millet İttfiakı ortağı CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte, 6 Mart 2019’da Denizli’de düzenlediği miting günlerce konuşulmuştu. Ortak miting topladığı kalabalık kadar, Akşener’in Erdoğan için kullandığı sözler de siyasetin en önemli gündemi haline gelmişti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, üç yıl önceki Denizli mitingini bugünkü köşe yazısına konu etti. Nedeni ise Akşener’in Erdoğan’a tazminat ödemeye mahkum edilmesiyli.

Saymaz, köşesinde özetle şunları yazdı:

“Üç yıl önceydi. Millet İttifakı’nın iki ortağı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener, 6 Mart 2019’da Denizli’de ortak miting kararı aldı. O gün Akşener’in aklında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a esaslı bir yanıt vermek vardı.

Çünkü Erdoğan, CHP ve İyi Parti’yi kampanya süresince PKK ile işbirliği yapmakla suçlamıştı.

Neler söylememişti ki?

Misal, bir sosyal medya paylaşımında “Zillet İttifakı’nın amacı terör örgütlerinin uzantılarını belediye meclislerine ve bürokrasisine taşımak” diye yazmıştı.

21 Şubat’ta Denizli’de, “Benim milletim bölücü terör örgütünün desteklediği kişilere oy verir mi?” diye çıkışmıştı.

Akşener, bu suçlamaya 6 Mart’ta ve aynı meydanda Erdoğan’ı çıldırtacak, çileden çıkaracak bir yanıt verdi.

Kürsüye çıkar çıkmaz dedi ki:

“Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız? İyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizlililer iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer size terörist dediler, iyi misiniz?”

Akşener, Millet İttifakı’ndaki partilere oy veren 18 milyonluk seçmen kitlesinin Erdoğan tarafından teröristlikle itham edildiğini savunarak, şöyle devam etti:

“Şakası bile ne kadar acı, ne kadar kötü biliyor musunuz? On milyon seçmeni olan CHP'ye, beş milyon seçmeni olan İyi Parti’ye, bir milyon oyu olan Demokrat Parti ve Saadet Parti seçmenine terörist dedi. 18 milyon seçmene terörist diyen Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş, kutuplaştırarak birbirimize düşürterek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor.”

Erdoğan, çok hiddetlendi.

Akşener’in, kişilik haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğunu, bu sözlerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini belirterek, dava açtı. İyi Parti liderinin Denizli ve Aydın’daki açıklamalarından ötürü ayrı ayrı 125’er bin TL tazminat istedi.

Yargılama 30 Eylül’de bitti.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, Akşener’i suçlu buldu.

Mahkeme, Akşener’i iki ayrı konuşmadan ötürü 20’şer bin TL olmak üzere toplam 40 bin TL tazminata mahkum etti. Yargılama gideri ve faiziyle birlikte fatura 74.705 TL’ye çıktı.

Akşener, dün bu tazminatı ödedi.

Yazının tamamı için tıklayın