Ayhan’dan, Akışık’a “Başkanlık mankenlik değildir” yanıtı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Ayhan’dan, Akışık’a “Başkanlık mankenlik değildir” yanıtı

Ayhan’dan, Akışık’a “Başkanlık mankenlik değildir” yanıtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2021 Cumartesi - 14:07Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi - 14:16
Ayhan’dan, Akışık’a “Başkanlık mankenlik değildir” yanıtı

Denizli’nin Güney ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Halil Ayhan, kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık’a yanıt verirken, cinsiyetçi tutum sergiledi. Ayhan, "Başkanlık mankenlik değildir. Gel sana siyasette ders vereyim ihtiyacın çok fazla mank.n başkan" ifadelerini kullandı.

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ile İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık arasında sosyal medyada başlayan polemik devam ediyor. Tartışma, Ayhan’ın bir çalışanı haksız yere işten uzaklaştırdığı ve açılan davada “görevi kötüye kullanmak” gerekçesi ile 150 gün görevden uzaklaştırma cezası aldığı, buna karşın mahkeme kararını uygulamadığı iddiaları ile başladı.

“İSTİFA ET" ÇAĞRISI

Akışık, konuyla ilgili açıklamasında "Halil Ayhan kanun tanımaz tavırlarla görevinin başında hangi yüzle duruyor. Kusura bakma başkan, o koltuk kimsenin babasının malı değildir. Hak mahrumiyetin varken aldığın kararların hiçbir hükmü yoktur. Altına attığın her imzanın peşinde olacak, cezanı çekinceye dek bu işin takipçisi olacağız. Yaptığın hatadan dön, personelinden özür dile, sonra istifa et. O koltuğu hak eden kişilere bırak" ifadelerini kullandı.

AYHAN’DAN “MANKEN”Lİ YANIT GELDİ

Akışık’ın sosyal medyada paylaşılan açıklamasının altına yorum yapan Ayhan ise, “Sen önce kanunları öğren. Başkanlık mankenlik değildir. Ben bu göreve halkın oyu ile geldim. Halkın iradesi sizleri rahatsız mı etti? Gel sana siyasette ders vereyim. İhtiyacın çok fazla mank.n başkan” karşılığını verdi.

"SİYASİ ADAPTAN YOKSUN" TEPKİSİ

Ayhan’ın bu yorumu “cinsiyetçi” olarak yorumlandı, Akışık’a sosyal medya kullanıcıları ve partilileri destek verdi. İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Kocaman, bu yorumu “siyasi adaptan yoksun, ahlak kurallarını hiçe sayan zihniyetin ürünü” olarak nitelendirdi. Kocaman; “Bu yorumlarda Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın zihniyetini, kadınlara bakış açısını gözler önüne sermiştir. Bir kadının başkanlık yapamayacağını düşünen, başkanlık makamına gelse bile ancak vitrin mankeni olabileceğini sanan tüm bu köhne zihniyetler düzelene kadar İYİ Parti kadın politikaları olarak mücadele edeceğiz” açıklamasını yaptı.

AYHAN “MANKEN” SÖZÜNÜ TELEVİZYONDA YİNELEDİ

Eleştirilerin odağındaki Ayhan, benzer sözleri bu kez katıldığı bir televizyon programında yineledi. Programda belediye başkanlığında üçüncü dönemini geçirdiğini söyleyen Ayhan, “Burada meclis üyeleri var. Onun yalan beyanları ile bana saldırdılar. Görevden alınmamı, istifa etmemi istiyor. Sanki bir yolsuzluk yapmışım. Daha müfettiş gideli bir hafta oldu. Alnımız açık” dedi.

Akışık’ın kendisini özür dilemeye davet ettiğini hatırlatan Ayhan, “Önce ben, il başkanından özür bekliyorum. Çünkü o bana almadığım bir cezayı almışım gibi iftira atmıştır. Görevimin başındayım. Sadece ‘belediyecilik mankenliğe benzemez’ dedim. Kurduğum kelime bu. Burada neyi kastettim. Ben il başkanı olmadan önce ne yaptığını sorduğumda bana ‘mankenlik yapıyor’ dediler. Binlerce manken var. Mankenlik meslektir. Yüz kızartıcı bir suç değil. ‘Mankensin’ deyince bütün mankenlerden özür mü dileyeceğiz? Ben de yorum yaparken bunu kastettim. Kendisinin mesleğinin mankenlik olduğunu bizim de belediye başkanlığı olduğunu, bu konuların ayrı ayrı olduğunu ifade ettim. Kendisinin partisinde bir belediye başkanı varsa gelsin açık oturum yapalım” diye konuştu.

AKIŞIK’TAN VİDEOLU YANIT: 3 ÇOCUK ANNESİYİM

Ayhan’ın televizyon kanalındaki sözleri İYİ Partilileri daha da kızdırdı. Tepkiler yoğunlaşırken Akışık, bir video ile Ayhan’a yanıt verdi. Akışık, “Güney ilçemizin belediye başkanlığı koltuğunda oturan zatı muhteremin yerel televizyon kanalında yaptığı açıklamaları hayretler içinde izledim. Sayın başkan araştırmadan, sormadan, soruşturmadan bana manken demiş. Evli ve üç çocuk annesi olarak hayatımda hiç mankenlik yapmadım. Görüyorum ki, ki başkanın asıl mesleği şovmenlikmiş. Zira kendisi ne gazeteci ne avukat ne hakim ne savcı; hiç kimseyi beğenmiyor. Herkesin işini herkesten daha iyi biliyor. Aldığı mahkeme kararını karambola getirmek için cinsiyetçi aşağılayıcı saldırgan tutumu ile konuyu dağıtmaya çalışan başkana çağrıda bulunmak istiyorum. Çıktığın televizyon kanalına tekrar çıkıp başta Güneyli ve Denizli kadınlar olmak üzere tüm kadınlardan özür dilemelisin” dedi.