AK Partili Ayhan, İYİ Parti İl Başkanı Akışık’a dava açtı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Partili Ayhan, İYİ Parti İl...

AK Partili Ayhan, İYİ Parti İl Başkanı Akışık’a dava açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Aralık 2021 Cuma - 15:22Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma - 15:25
AK Partili Ayhan, İYİ Parti İl Başkanı Akışık’a dava açtı

Denizli’nin Güney ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Halil Ayhan ile İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık arasında sular durulmuyor. Akışık, hakkındaki yargı kararlarına uymadığını öne sürdüğü Ayhan’ın, bu kez kendisi hakkında dava açtığını bildirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık ile Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan arasındaki polemik, belediyede tekniker olarak görev yapan Raif İ.’nin işten çıkarılması, ardından mahkemenin göreve iade kararı vermesi ve Ayhan’ın bu kararı uygulamamasıyla başlamıştı. Bu arada, Ayhan’a mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle 150 gün görevden uzaklaştırma cezası verilmişti.

Daha sonraki süreçte taraflar karşılıklı açıklamalar yaparken; Akışık, Ayhan’ın avukat olan oğlu aracılığıyla kendisi hakkında dava açtığını açıkladı. Dün ifadeye çağrıldığını kaydeden Akışık, “Sözlerim Halil Ayhan’ı neden rahatsız ediyor? Mahkemenin verdiği kararı neden uygulamıyor diye soruyorum. Ben sorunca suç, ama o uygulamayınca bir şey yok. Daha önce de söyledim. Bu şehrin mülki amirleri ne yapar? Bu şehrin ileri gelenleri mahkeme kararlarına riayet etmeyen bu adamı neden hala koltukta tutar? Haksız değiliz, suçlu değiliz, susmayacağız. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. İlk defa kendisinin karşısında hakkı hukuku savunan biri var. Şaşırmış olacak ki doğruları yapmak yerine kendisi yanlıştan vazgeçmiyor. Ama vazgeçmeyeceğim. O cezayı sana çektirene kadar peşindeyim” ifadelerini kullandı.