AK Partili Aday Başer’den, CHP’li Marım’a ziyaret – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Partili Aday Başer’den, CHP’li Marım’a...

AK Partili Aday Başer’den, CHP’li Marım’a ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2024 Cumartesi - 12:27Güncelleme: 2 Mart 2024 Cumartesi - 12:28
AK Partili Aday Başer’den, CHP’li Marım’a ziyaret

Cumhur İttifakı'nın AK Partili Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, seçim sürecinin başlarında CHP'nin Denizli'de popüler belediye başkanlarından olan Ali Marım'ı ofisinde ziyaret etti. Bu ziyaret, 1989 yılına dayanan bir hikayeyi de ortaya çıkardı.

Yerel seçim için geri sayım devam ederken, Denizli'deki seçimin dikkat çeken ilçesi ise Merkezefendi olmaya devam ediyor. 2019 seçimlerinde AK Parti adayını geride bırakıp başkanlık koltuğuna oturan CHP'li Şeniz Doğan’ın bu kez yarışacağı isimlerden birisi genç siyasetçi Ekrem Başer. Merkezefendi’de göreve talip olan adaylar, seçim rekabetinde projeleriyle öne çıkmanın çabası içinde.

Seçim kampanyaları devam ederken, Cumhur İttifakı'nın adayı Ekrem Başer'in yaptığı bir ziyaret dikkatleri çekti. Bu ziyaret alışılagelmişin dışındaydı. 1989-1999 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapan ve CHP'nin önde gelen isimlerinden olan Ali Marım’a, Başer ve ekibi ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret 1989'a dayanan bir hikayeyi de ortaya çıkardı.

 

35 YIL SONRA ANLAMLI ZİYARET!

5 Şubat 2024 tarihinde, Ekrem Başer'in sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf, siyasi çevrelerde geniş yankı buldu. Genç politikacı ve ekibi, CHP'li Ali Marım'ı ofisinde ziyaret etmiş, bu ziyaret Başer'in seçim sürecindeki ilk ziyaretlerinden biri olarak kaydedilmişti.

Başer'in bu ziyaretinin arkasında, Denizli'nin belki de ilk defa duyacağı çok özel bir anı yatıyordu. Ali Marım, SHP'den Denizli Belediye Başkan adayı olarak gösterildiği dönemde ilk ev ziyaretlerinden birini Sırakapılar Mahallesi'nde, Başer’in dedesi Ekrem Başer'e yapmıştı. Marım, bu hikayeyi doğruladı. Başer, 35 yıl sonra belediye başkan adayı olduğunda, Marım'ı ziyaret ederek geçmişe bir selam göndermiş oldu.

MARIM: BU ZİYARET BENİ ÇOK MUTLU ETTİ VE ONURLANDIRDI

Marım, ilk kez aday gösterildiğinde, seçim kampanyasının başlangıcını Sırakapılar Mahallesi'nde yaptıklarını ve bu başlangıcı Ekrem Başer'in evinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Marım, bir avukat dostunun komşusu oyan merhum Ekrem Başer'in evinde küçük bir mahalle toplantısıyla seçim maratonuna başladığını, torun Ekrem Başer'in yıllar sonra bu nedenle kendisini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. "Ekrem kardeşimin bu sebeple ziyareti beni onurlandırdı" dedi.

MARIM 1994 SEÇİM ÇALIŞMASINI DA AYNI EVDE BAŞLATTI

1994 seçimlerine CHP Adayı olarak katılan Ali Marım, uğurlu geldiğine inandığı için bu kampanyanın ilk durağı olarak da dede Ekrem Başer'in evini seçti. CHP'li Marım, 1994 seçimlerine başlarken Başer Ailesi'nin kendisine yeniden şans getirdiğini söyledi. Keza Marım o seçimleri de kazandı.

“UMARIM SİZ DE BANA ŞANS GETİRİRSİNİZ”

Ali Marım ilk kez belediye başkanı seçildiğinde henüz altı yaşında olan Ekrem Başer, yıllar sonra büyüyüp farklı bir partiden politikaya atıldı. Başer, AK Parti'de ilk olarak Merkezefendi İlçe Başkanı olarak görev yaptı ve kısa süre sonra partinin üst düzey yöneticilerinin teşvikiyle Merkezefendi Belediye Başkan Adayı oldu.

Başer Ailesi, Ali Marım ile ilgili bu anekdotu unutmadı. Evde uzun zamandır anlatılan bu hikaye, Ekrem Başer'in hafızasına kazındı. Adaylık süreci resmiyet kazandıktan hemen sonra Ali Marım'ı ziyaret eden Ekrem Başer, siyasetin deneyimli ismi Marım'a, "Umarım dedem gibi siz de bana şans getirirsiniz ve bir sonraki dönemde ilk ziyaretlerimden birini yine size yaparım" dedi.