AK Parti’de “mevcut belediye başkanından memnun musunuz” sorusu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti’de “mevcut belediye başkanından memnun...

AK Parti’de “mevcut belediye başkanından memnun musunuz” sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Kasım 2023 Perşembe - 09:09Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe - 09:09
AK Parti’de “mevcut belediye başkanından memnun musunuz” sorusu

AK Parti’de belediye başkan adaylarını belirlemede en önemli kriterlerden birisi de “mevcut belediye başkanından memnun musunuz” sorusunun yanıtı olacak.

Bir yandan aday adayı başvurularının devam ettiği AK Parti’de diğer yandan belediye başkan adaylarının belirlenmesine ilişkin çalışmalar yapılıyor.

Büyükşehir belediyelerinin kazanılmasına büyük önem verilen partide, anketler yapılmasından sivil toplum örgütlerinin (STK) görüşlerine kadar birçok kriter dikkate alınacak.

BELEDİYE BAŞKANINDAN MEMNUNİYET ANKETİ

Sabah gazetesinin haberine göre, AK Parti; il, ilçe, büyükşehir belediye başkanlarının tümü ile ilgili memnuniyet anketleri düzenledi.

Bu yöntemle mevcut belediye başkanlarına halkın bakışı, memnun olup olmadıkları tespit ediliyor. Ayrıca o yörede öne çıkan yeni isimler olup olmadığı da belirlenmeye çalışılıyor.

BİR BAŞKA KRİTER TEMAYÜL YOKLAMASI

150 bin teşkilat mensubunun katılımı ile temayül yoklaması yapılacak. Burada partililere "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz" diye sorulacak. Böylece teşkilatların mevcut başkan ve yeni adaylar ile ilgili görüşmeleri alınmış olacak.