AK Parti’de adaylık başvurular başladı, alınacak ücret belli oldu – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti’de adaylık başvurular başladı, alınacak...

AK Parti’de adaylık başvurular başladı, alınacak ücret belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Kasım 2023 Perşembe - 15:18Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe - 15:18
AK Parti’de adaylık başvurular başladı, alınacak ücret belli oldu

AK Parti’de, yerel seçimlerde aday adayı olacaklardan alınacak ücret belli oldu. 31 Mart 2024’te yapılacak seçimde aday adaylığı başvurusu yapanlardan, başvuru aidatı yerine Gazze’de yaşayanların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere bağış alınacak.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 2024 Mahalli İdareler seçimleri aday adaylığı başvurularının başladığını açıkladı. Başvuru sürecinin bugün başladığını söyleyen Yavuz, belediye başkan adaylıkları için lüracaatların 17 Kasım’da sona ereceğini bildirdi.

Yavuz, Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının genel merkeze müracaat edebileceğini ama aynı zamanda kendi illerinde de başvuruda bulunabileceklerini, ilçe ve belde belediye başkanlığı için hem il hem ilçe başkanlıklarından başvuru yapılabileceğini kaydetti.

BAŞVURULAR DİJİTAL ORTAMDA OLACAK

Başvuruların online dijital ortamda alınacağına belirten Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başvurular online alınacak, basvuru.akparti.org.tr adresinden yapılacak. Kişiler önce ön başvurusunu istediği yerden yapabilecek. Aday formunun sıcak imzalı bir şekilde bize gelmesi gerekiyor. O nedenle sırf kesinleştirmek üzere sadece aday formunu çıkartıp imzalamak suretiyle aday adayı olmak isteyenler adaylığını kesinleştirecek, kalan her şey sadece dijital ortamda kalacak.

Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz. Başvuru aidatı yerine yine bağış almaya karar verdik. Büyükşehir belediye başkan adaylarımız 50 bin TL bağışta bulunmak suretiyle adaylık müracaatında bulunabilecek. İlçe belediye başkan adaylarımız 20 bin TL, büyükşehirdeki belediye meclis üyelerimiz, büyükşehir ilçelerinin meclis üyelerinden 10 bin TL bağış almak suretiyle aday müracaatlarını kabul edeceğiz.

Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerinden inşallah kendilerine ulaşmış olacak. Bağış miktarı, genç 18-30 yaş arası genç kardeşlerimiz ile kadınlardan 1/2 oranında alınacak, engelli kardeşlerimizden de 1/4 oranında almış olacağız.

Genel merkezin organları müracaat etmeyecek. Yani müracaat almıyoruz kendilerinden, il başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızdan da almayacağız. İl başkanları, üç kademe; ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolu il başkanını da kapsayacak şekilde müracaatlarını almıyoruz. Ve yine mevcut belediye başkanlarımızın tamamından yani hiçbirinden müracaat almayacağız. Çünkü biz onları zaten müracaat etmiş olarak kabul ediyoruz ve değerlendirmeye tabi tutuyoruz.”

TEMAYÜL YOKLAMASI 19 KASIM’DA

Temayül yoklamasını 19 Kasım Pazar günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştireceklerini, dijital süreçleri devreye alacaklarını sözlerine ekledi.