AK Parti ve MHP’den gerginliği tırmandıran “Portakal” açıklaması – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti ve MHP’den gerginliği tırmandıran...

AK Parti ve MHP’den gerginliği tırmandıran “Portakal” açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ocak 2020 Perşembe - 15:53Güncelleme: 9 Ocak 2020 Perşembe - 17:43
AK Parti ve MHP’den gerginliği tırmandıran “Portakal” açıklaması

Merkezefendi Beldiyesinin, gazeteci ve televizyon spikeri Fatih Portakal’ı konuk edeceği programa AK Parti ve MHP’den tepki geldi. İki partinin Merkezefendi Belediye Meclis Grup Başkanvekilleri düzenlediği basın toplantısında, Merkezefendi Belediyesi ve Fatih Portakal’ı eleştirdi.

AK Parti Merkezefendi Beldiyesi Grup Başkanvekili Yavuz Aki ve MHP Grup Başkanvekili Fırat Dağdeviren, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Aki, basın toplantısında CHP’li Merkezefendi Belediyesinin kalıcı eserler bırakmak yerine tartışma yaratacak programlara yöneldiğini öne sürdü.

Merkezefendi Belediyesi’nin sosyal medya üzerinden eleştiri yapanları engellediğini kaydeden Aki, “Bu mu CHP’nin halkçılık anlayışı? Bunu demokrasi anlayışı? Bu ne tahammülsüzlük?” diye sorarak şunları söyledi:

“Merkezefendi'de yönetime gelen CHP, belediye bütçesiyle kahraman ordumuza işgalci diyen, ülkemizi Libya’yla yaptığı anlaşma sonrası emperyalist ve sömürgeci benzetmesi yapan Amerika’nın kanalı FOX TV’nin sunucusunu ilçemize getiriyor. Söz konusu anlaşmayla Türkiye, başkalarının değil kendi öz kaynaklarının peşindedir. Biz hemşehrilerimizin söyleşilerle buluşmasına karşı değiliz. Biz sınırlarımız dışında yaşanan konjonktürel olaylarda devletimizin ve milletimin yanında tavır almayanların ilçemizde bir söyleşiye getirilmesine karşıyız. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi grupları olarak tepkimizi ortaya koyuyoruz, programın iptal edilmesini bekliyoruz.”

MHP Grup Başkanvekili Fırat Dağdeviren de gazeteciye karşı olmadıklarını, ancak milletin ve devletin aleyhinde olabilecek söylemlerde bulunanları eleştirme hakkına sahip olduklarını, bu nedenle de Merkezefendi Belediyesinin Fatih Portakal programına karşı olduklarını söyledi.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara dikkat çekilmesi üzerine Aki ve Dağdeveren, bir provokasyona izin vermeyeceklerini, gerekirse söyleşinin yapılacağı salonda bulunacaklarını, Portakal’ı karşılayıp uğurlayacaklarını ifade etti.