Pekdemir: Seçilmemiz halinde ada bazlı kentsel dönüşümü başlatacağız – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Pekdemir: Seçilmemiz halinde ada bazlı kentsel...

Pekdemir: Seçilmemiz halinde ada bazlı kentsel dönüşümü başlatacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Şubat 2024 Perşembe - 13:00Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe - 13:01
Pekdemir: Seçilmemiz halinde ada bazlı kentsel dönüşümü başlatacağız

AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, 31 Mart’ta göreve gelmeleri halinde, TOKİ vasıtasıyla ilçede ada bazlı kentsel dönüşümü başlatacaklarını dile getirdi.

Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, bir yandan seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında bilgiler veriyor.

 

Projelerinin başında ilçeyi depreme karşı hazırlıklı hale getirmek olduğunu belirten Pekdemir, İlçede bina stoğunun böyük bir bölümünün 2000 öncesi yapılar olduğunu kaydederek, “Kentsel dönüşümle hem ilçeyi gençleştirmek hem de depreme karşı dayanaklı hale getirme düşüncesindeyiz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmalarının neredeyse tamamında ilçenin nüfusuna ve mahalle sayısına dikkat çeken Pekdemir, yerleşim alanlarının diğer yeni yerleşim alanlarına nazaran daha geride kaldığını ve bu nedenle ilçenin göç verdiğini söyledi.

Pamukkale’den, Merkezefendi’ye son birkaç yıl içinde yaklaşık 30 bin kişinin göç ettiğini aktaran Pekdemir, “Bu göçün önüne geçmeliyiz. Bunun çaresi de modern ve daha yaşanabilir alanların yaratılması” diye konuştu.

Kentsel dönüşümle ilgili detayları da paylaşmaya başlayan Pekdemir, Pamukkale’de kentsel dönüşümün TOKİ ile işbirliği içinde başlatılacağını belirtti. Ada bazlı dönüşümlerle ilçenin kısa sürede genç ve sağlıklı binalara sahip olacağını ifade eden Pekdemir, “Mahallelerimizi ada bazlı dönüşümlerle hem rahatlatabilir ve hem de TOKİ eli ile daha modern ve depreme dayanıklı hale getireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.