Pekdemir: Kırsal bölgelerde ücretsiz veterinerlik ve ziraat mühendisliği hizmeti verilecek – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Pekdemir: Kırsal bölgelerde ücretsiz veterinerlik ve...

Pekdemir: Kırsal bölgelerde ücretsiz veterinerlik ve ziraat mühendisliği hizmeti verilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2024 Perşembe - 19:24Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma - 19:43
Pekdemir: Kırsal bölgelerde ücretsiz veterinerlik ve ziraat mühendisliği hizmeti verilecek

Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir açıkladı. Kırsal bölgelerde ücretsiz veterinerlik ve ziraat mühendisliği hizmeti verilecek, Pamukkale Belediyesi bünyesinde Tarım, Ticaret ve Turizm Konseyi kurulacak. Uzak mahallelere belediye hizmet ofisi açılacak.

AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, yeni hizmet döneminde kırsal bölgelerde ücretsiz veterinerlik ile ziraat mühendisliği hizmeti verileceğini, uzak mahallelere ise belediye hizmet ofisi açılacağını söyledi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, 19’uncusu düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nı ziyaret etti. Burada hem üreticiler hem de hayvancılık sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Pekdemir, 31 Mart’tan itibaren Pamukkale’de kırsal kalkınma hamlesi başlatacaklarını dile getirdi.

ÜCRESİZ HİZMETLER HAYATA GEÇİRİLECEK

Pekdemir, kırsal bölgelerde kısıtlı imkanlarıyla tarım ve hayvancılık faaliyetini yürütmeye çalışan ilçe sakinlerinin yeni dönemle birlikte Pamukkale Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projelerle destekleneceğini dile getiren Pekdemir, bu konudaki en önemli adımın besicilere verilecek ücretsiz veterinerlik hizmeti ve çiftçiye verilecek ücretsiz ziraat mühendisliği hizmeti olduğunu söyledi.

“TARIM, TURİZM VE TİCARET KONSEYİ KURULACAK”

Yeni dönemde belediyenin kırsal bölgelerde lisanslı kekik depoları inşa edeceği kaydeden Pekdemir, yerel ürünlerin marka ve ar-ge çalışmalarına yönelik bir projeyi de programa aldıklarını duyurdu. Pamukkale Belediyesi bünyesinde Tarım, Ticaret ve Turizm Konseyi’ni kuracaklarını anlatan Pekdemir, “Pamukkale Belediyemiz, konsey sayesinde bu alanlarda, projeler geliştirecek. Sahadaki üreticiden bilim adamlarına, ortak akılla bu sektörlerin geliştirilmesi için çaba sarf edeceğiz” dedi.

UZAK MAHALLELERE BELEDİYE OFİSLERİ

Yeni dönemde Pamukkale Belediyesinin toplumun tüm kesimlerine yönelik, onların fikir ve görüşlerine de başvurarak hizmet ilkesiyle çalışacağını dile getiren Pekdemir, ilçe merkezine uzak mahallelerde yaşayan vatandaşların, belediye hizmetlerinden faydalanmaları için ofisler açacaklarını belirtti. Pekdemir, “Uzak mahallelerdeki vatandaşlarımız ofislerimizde belediyemizle ilgili her türlü işlemlerini yaptırabilecekler” ifadesini kullandı