Başer: Afete dirençli bir Denizli için çalışacağız – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Başer: Afete dirençli bir Denizli için...

Başer: Afete dirençli bir Denizli için çalışacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:32Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:33
Başer: Afete dirençli bir Denizli için çalışacağız

AK Parti Milletvekili Adayı Ekrem Başer, kamu kurumları ve STK’larla koordinasyon içinde çalışarak afete dirençli bir Denizli için çalışacaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili Adayı Ekrem Başer, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesi olduğunu anımsatarak bu konuda herkesin bir farkındalık içerisinde olması gerektiğini dile getirdi.

AFET MASTER PLANI’NA DİKKAT ÇEKTİ

Yaşanabilecek afetlere karşı hazırlıklı olunmasının önemli olduğunu vurgulayan Başer, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan Denizli Afet Master Planı'nın önemine dikkat çekti. Başer, planın uygulanması için başta tüm kamu kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile birlikte koordinasyon içinde çalışacaklarını belirtti.

“AFET DİRENÇLİ ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin asrın felaketi olduğunu kaydeden Başer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli çerçevesinde Denizli’yi afet dirençli bir şehir haline getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

“ÖNEMLİ TEDBİRLER İÇERİYOR”

Denizli Afet Master Planı’nın afet öncesi hazırlıklara yönelik önemli tedbirler de içerdiğini aktaran Başer, “Denizli Afet Master Planı, afetlerin önlenmesi ve afet sonrası müdahale süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla hazırlanmış bir plan. Bu planı tüm kurumlarla koordineli bir şekilde uygulayarak, Denizli'yi afetlere karşı dirençli bir şehir haline getireceğiz" dedi.

“DENİZLİ’Yİ AFETLERE KARŞI KORUYABİLİRİZ”

Denizli'nin afetlere karşı hazırlıklı bir şehir haline gelmesi için herkesin elinden gelen desteği vermesi gerektiğine dikkat çeken Başer, "Birlikte çalışarak, Denizli'yi afetlere karşı güçlü bir şekilde koruyabiliriz” diye konuştu.