Durmaz: Şeniz Doğan mağduriyet çıkarmak istiyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Durmaz: Şeniz Doğan mağduriyet çıkarmak istiyor

Durmaz: Şeniz Doğan mağduriyet çıkarmak istiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2023 Perşembe - 12:45Güncelleme: 1 Haziran 2023 Perşembe - 12:46
Durmaz: Şeniz Doğan mağduriyet çıkarmak istiyor

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, sandık başında propaganda yaptığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı verilen Merkezefendi Belediyesinin CHP’li başkanı Şeniz Doğan’ın tutumunu eleştirerek, mağduriyet yaratmak istediğini öne sürdü.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan hakkında suç duyurusunda bulunulmasına yönelik karar siyasi gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunmak üzere basın toplantısı düzenleyen AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, cumhurbaşkanı seçimi için 28 Mayıs Pazar günü yapılan 2. tur oylamada Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oyunu kullandıktan sonra CHP nin müşahitleri ve bina görevlileri ile diğer sandıkları gezmek istediğini, buna yasal hakkı bulunmadığını söyledi.

O binada bulunan ve tüm sandıklarda itiraza yetkili olan yönetim kurulu üyesi tarafından kendisine uyarı yapıldığını, oy kullandığı sandık haricinde diğer sandıkların çevresine girmesinin mümkün olmadığı hatırlatıldığını anlatan Durmaz, şöyle devam etti:

“298 SAYILI KANUNUN 151. MADDESİNE MUHALEFET ETTİ”

“Ancak Şeniz Doğan belediye başkanı ve avukat olarak tüm sandıkları gezebileceğini iddia ederek, okul içinde ‘işte görün AKP nin zulmünü’ şeklinde bağırmaya başlamıştır. İlçe başkanı olarak konu tarafımıza nakledildiğinde de bizzat Şeniz Doğan’ın yanına giderek kendisine ‘Seçim Kanunu ve ilgili yasal mevzuat gereğince sandık çevresi denilen alanda yani sandığın kurulduğu sınıf içine giremeyeceği, çevresindekilerin üzerinde CHP’ye ait logo ve amblemli kartların olduğu, bunun siyasi propagandaya gireceği, yasak olduğu’ tarafımdan söylenmiştir. Ancak Şeniz Doğan tarafından ‘istediğiniz tutanağı tutabilirsiniz’ denmesi üzerine, kendisi hakkında o okulda bulunan sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz tarafından tutanak tutularak, konu ilçe seçim kuruluna intikal ettirilmiştir.

Merkezefendi 2. İlçe Seçim Kurulu tarafından da 28.05.2023 tarih 2023/14 sayılı karar ile Şeniz Doğan hakkında, 298 sayılı kanunun 151. maddesine muhalefet etmekten dolayı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.”

“SANDIKLARI GEZME HAKKI BULUNMAMAKTADIR”

Seçim Kanunu ve diğer seçim mevzuatı gereğince sandık çevresinde bulunacak kişilerin tek tek sayıldığını, belediye başkanlarının bundan muaf tutulmadığını kaydeden Durmaz, “Yani Şeniz Doğan’ın oy kullandığı sandık haricinde diğer sandıkları gezme hakkı bulunmamaktadır. Bunun da ötesinde yanındaki heyet ile birlikte CHP amblem ve logoları açık şekilde sandık dolaşmak, ‘AKP nin zulmünü görün’ diye bağırmak açıkça siyasi propaganda olup, Seçim Kanunumuza da aykırılık teşkil etmektedir. Olayın bizzat sebebi olan, kanunları çiğneyen, seçim günü propaganda yapan, seçim mevzuatından bihaber şekilde hareket eden, hatta daha sonrasında kamu görevi yaptığını unutarak ilçe seçim kuruluna müracaat ederek CHP adına itiraza yetkili kişi belgesi alıp o belge ile sandıkları dolaşan Şeniz Doğan kendisine yine bir mağduriyet çıkarmak istemektedir” dedi.