Başer: İhtiyaç sahipleri için sosyal marketler açılacak – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Başer: İhtiyaç sahipleri için sosyal marketler...

Başer: İhtiyaç sahipleri için sosyal marketler açılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mart 2024 Cuma - 15:49Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma - 15:50
Başer: İhtiyaç sahipleri için sosyal marketler açılacak

Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, göreve geldiklerinde dar gelirli ailelerin yararlanması için Sosyal Marketler açılacaklarını bildirdi.

Sosyal Marketler her ailenin almak zorunda olduğu temel tüketim maddelerini uygun fiyatlarla satışa sunarak, ihtiyaç sahiplerinin ile bütçesine önemli katkı sağlayacak. Özel bir sistemle yalnızca ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek marketlerin istihdam da yaratacağı belirtildi. 

Göreve geldikten sonra Merkezefendi Belediyesi'nin gerçek belediyecilik ilkelerinin tümünü hayata geçireceğini söyleyen Cumhur İttifakı Adayı Ekrem Başer, özellikle dar gelirli aileler için önemli projeleri uygulamaya koyacaklarını, dar gelirli vatandaşların aile bütçesine önemli kazanımlar sağlamak adına bir dizi projeyi vakit geçirilmeden hayata geçirileceklerini ifade etti.

“SÜT DAĞITIMINA DEVAM, HALK EKMEK NOKTALARI 2 KATINA ÇIKACAK”

Merkezefendi Belediyesinin hali hazırda yürüttüğü sosyal projelerin devam edeceğini daha önce ilan eden Başer, her eve süt dağıtımının süreceğini, ilçede kurulan Halk Ekmek satış noktaları en az 2 katına çıkarılacağını kaydetti. Başer, belediyenin insana dokunan projelerinin kendi dönemlerinde de devam edeceğini yineleyen Başer, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu hizmetleri üzerine ekleyerek sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

“SOYAL MARKETLER YÜZ GÜLDÜRECEK”

Ak Parti'nin Merkezefendi Adayı Başer, dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını uygun rakamlara karşılayabilecekleri sosyal marketleri hizmete sunacaklarını da belirterek, “Sosyal marketler için şu an öncelikli lokasyonlar belirlendi. Projenin detayları da tamamlandı. Merkezefendi Belediyesinin marketleri, dar gelirli vatandaşların tüm genel gereksinimlerini karşılamak amacıyla kâr amacı gütmeden çalışacak” dedi.

“İSTİHDAM DA YARATACAK”

Oluşturulacak özel bir sistemle sadece ihtiyaç sahiplerine hizmet edecek olan bu marketler için yerel marketlerle de iş birliğine gidileceğini anlatan Başer, “Marketler, satın alma, depoculuk, tedarik ve satış birimleriyle istihdam yaratacak. Sosyal marketlerin personeli yine dar gelirli ailelerin içinden iş ihtiyacı olan bireylerden ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinden oluşturulacak” diye konuştu.

Başer, sosyal market uygulamasının ilk 1 yıl içinde ortaya koyacağı öncelikli projeler arasında yer alacağını sözlerine ekledi.