Başer’den Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam Merkezleri Projesi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Başer’den Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam...

Başer’den Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam Merkezleri Projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mart 2024 Çarşamba - 11:54Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba - 11:55
Başer’den Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam Merkezleri Projesi

Cumhur İttifakı Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer’in projeleri arasındaki “Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam Merkezleri”, aile kurumunun korunması konusunda kadın ve çocuklara, mental ve psikolojik destek verecek.

Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, projelerini açıklamaya devam ediyor. Başer’in önemli projelerinden birisi de özellikle kadın ve çocuklara odaklı olacak. Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam Merkezleri Projesi’ne göre, Merkezefendi’nin farklı bölgelerinde faaliyete geçirilecek bu merkezler, fiziksel ve mental sağlık alanında çeşitli hizmetler sunacak. Özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik psikolojik desteklerin de sunulacağı bu merkezlerdeki tüm hizmetler ücretsiz verilecek.

UZMAN DOKTORLAR TAKİP EDECEK

“Kadınlar, toplumun temel yapı taşlarından biridir. Onların güçlenmesi, aynı zamanda toplumun güçlenmesi anlamına gelir. Bu nedenle Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam Merkezleri, özellikle kadınların ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetleri konusunda önemli projelerimizin arasında” diyen AK Partili Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, bu merkezlerde kadınların doğum öncesi ve sonrasında uzman doktorlar tarafından takip edileceğini belirtti.

PSİKOLOJİK DESTEK PROGRAMLARI DÜZENLENECEK

Başer’in bu projesinden çocuklar da faydalanabilecek. Bu merkezlerde çocuklara yönelik psikolojik destek programları düzenlenecek, ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olunacak ve pedagog desteği sunulacak. Böylece çocukların psiko-sosyal gelişimi desteklenerek, sorunların erken dönemde tespit edilip çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Diğer taraftan bu merkezlere spor salonları da dahil edilerek aile bireylerinin günlük hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam etmelerine olanak tanınacak, herkes için uygun sportif etkinlikler düzenlenecek. Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer’in açıkladığı Kadın ve Aile Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi, Merkazefendi’deki ailelerin daha iyi koşullarda ve daha sağlıklı yaşamasını hedefliyor.