Başer’den e-Spor Oyunları Merkezi Projesi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Başer’den e-Spor Oyunları Merkezi Projesi

Başer’den e-Spor Oyunları Merkezi Projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Şubat 2024 Çarşamba - 17:02Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe - 20:01
Başer’den e-Spor Oyunları Merkezi Projesi

AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, yüksek donanımlara sahip bilgisayarlar ile yardımcı ekipmanlardan oluşan, aynı zamanda akademi olarak da hizmet verecek E-Spor Oyunları Merkezi Projesi’ni tanıttı.

Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, gençlere yönelik projesini tanıttı. Vizyon projeler arasındaki E-Spor Oyunları Merkezi hakkında bilgi veren Başer, “Yüksek donanımlara sahip bilgisayarlar ve yardımcı ekipmanlarla her yıl binlerce gencin uğrak noktası olacak” dedi.

 

YER BELİRLENDİ

Proje için yerin de belirlendiği kaydeden Başer, E-Spor Oyunları Merkezi’nin Merkezefendi Kütüphanesi'nin yanına inşa edileceğini, mimari projesi üzerinde çalışıldığını belirtti. Başer, merkezin pek çok gencin hayalindeki donanımlara sahip bilgisayarlar ve yardımcı ekipmanlarla donatılacağını bildirdi.

BİREYSEL VE TAKIM OYUNU TURNUVALARI DA DÜZENLENECEK

Kurulacak E-Spor Oyunları Merkezi'nde gençlerin randevu alarak istedikleri zaman bireysel ve takım oyunlarına katılabileceğini söyleyen Başer, bunun yanı sıra gençlerin yine bireysel ve takım olarak katılabilecekleri yerel, ulusal ve uluslararası turnuvalar da düzenleneceğini aktardı.

AKADEMİ OLARAK DA HİZMET VERECEK

Merkezin aynı zamanda akademi olarak da hizmet vereceğini ifade eden Başer, “Yüksek hızlı internet ve maksimim kapasiteli teknolojik donanımlara sahip olacak merkez, aynı zamanda bir akademi olarak da hizmet edecek. Proje, Merkezefendi'yi dünya çapında temsil edebilecek onlarca yetenekli gencin kendisini geliştirebileceği şekilde tasarlandı. Merkezde akademi takımları da oluşturulacak. Akademi öğrencileri, alanında uzman eğitimciler tarafından eğitilecek” diye konuştu.