Başer: Gastronomi Sokağı ve Gastronomi Festivali ile Denizli’nin lezzetleri dünyaya tanıtılacak – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Başer: Gastronomi Sokağı ve Gastronomi Festivali...

Başer: Gastronomi Sokağı ve Gastronomi Festivali ile Denizli’nin lezzetleri dünyaya tanıtılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2024 Pazar - 14:14Güncelleme: 3 Mart 2024 Pazar - 14:15
Başer: Gastronomi Sokağı ve Gastronomi Festivali ile Denizli’nin lezzetleri dünyaya tanıtılacak

AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, tarihi binalardan oluşturulacak Gastronomi Sokağı ile dünya mutfağının Denizlililerle uluşacağını, Denizli’nin yöresel lezzetlerinin de dünyaya tanıtılacağını söyledi.

Cumhur İttifakı’nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, göreve gelmesi halinde hayata geçireceği projeleri açıklamayı sürdürüyor. Başer, vizyon projeleri arasında bulunan Gastronomi Sokağı ve Gastronomi Festivali ile kent turizmine farklı bir kulvarda önemli kazanımlar sağlamayı hedeflediğini dile getirdi.

 

YÖRESEL LEZZETLER TANITILACAK

Başer, Denizli kebabı başta olmak üzere yöre mutfağının öne çıkan lezzetlerinin uluslararası düzeyde tanıtımının yapılacağı projeler ile Denizli’nin dünya çapında tanınmış onlarca master şefi ve influencerları ağırlayacağını belirtti.

“KENTİN MİMARİ KARAKTERİNİ YANSITACAK”

Tarihi Denizli evlerinden oluşacak Gastronomi Sokağı hakkında bilgi veren Başer, sokağın kentin karakteristik mimarisini yansıtacağını aktardı. Başer, “Denizli’nin yöresel lezzetleri bu sokakta yerli ve yabancı turistin beğenisine sunulurken, Denizlililer de proje sayesinde dünya mutfaklarıyla tanışacak. Merkezefendi Gastronomi Sokağı, Pamukkale Üniversitesi ve STK’larla işbirliğine gidilerek Denizli’den ulusal ve uluslararası çapta şeflerin çıkması için de bir merkez haline gelecek” dedi .



“DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER DENİZLİ’YE GELECEK”

Her yıl düzenlenecek Uluslararası Gastronomi Festivali ile hem Türkiye’nin hem de başka ülkelerin dünyaca ünlü master şeflerinin Denizli’de buluşacağını kaydeden Başer, şunları söyledi:

“Ayrıca etkinliklere sosyal medyanın gastronomi konusunda en popüler fenomenleri davet edilecek. Sosyal medya sayfalarında gastronomi tutkunu milyonlarca takipçisi olan influencerlar, Merkezefendi Gastronomi Sokağı ve yöresel lezzetlerimizi ülkelerine tanıtacak.”