Güngör’den Kılıçdaroğlu’na 300 milyar dolar yanıtı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Güngör’den Kılıçdaroğlu’na 300 milyar dolar yanıtı

Güngör’den Kılıçdaroğlu’na 300 milyar dolar yanıtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2023 Salı - 14:29Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı - 14:30
Güngör’den Kılıçdaroğlu’na 300 milyar dolar yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “5 yılda 300 milyar doları getireceğiz” açıklamasını eleştiren AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, “Milli ve yerli ekonomiye geçiş yaptık. Birileri o eski günleri özlüyor olabilir. Kimse hayal kurmasın” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, yazılı açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘300 milyar dolar kaynak’ sözlerine yanıt verdi.

Türkiye'de son yıllarda, özellikle ekonomide çok önemli adımlar atıldığını savunan Güngör, Türkiye’nin IMF’ye borcunun iktidarları döneminde kapatıldığını kaydetti. "Para alan, emir alır” ifadesini kullanan Güngör. Şöyle devam etti:

“Milli ve yerli ekonomiye geçiş yaptık. Birileri o eski günleri özlüyor olabilir. Kimse hayal kurmasın. Söz de karar da artık Türk milletinindir. Uluslararası lobilerin, faizcilerin değil aziz Türk milletinin, sanayicisinin ve çalışanlarının sözü geçer. Türkiye çok güçlü bir ekonomiye sahip. Milli kaynaklarını kullanarak kalkınmaya devam edecek.

Türkiye, son yıllarda ekonomisindeki başarısını gösterdi. Pandemi döneminde bile ihracatımız arttı. Bu ülke, kendi kaynaklarına güvenen, milli ve yerli ekonomisine inanan bir ülkedir. Türkiye'nin son yıllarda attığı adımlar, ekonomimizin güçlenmesine katkı sağladı. AK Parti olarak, Türkiye'nin milli kaynaklarını kullanarak kalkınmaya, üretmeye devam edeceğiz. Türkiye'yi daha da ileriye taşıyacağız."