AK Partili Değirmenci, neden aday olduğunu ve projelerini açıkladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Partili Değirmenci, neden aday olduğunu...

AK Partili Değirmenci, neden aday olduğunu ve projelerini açıkladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2023 Cuma - 13:35Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma - 13:36
AK Partili Değirmenci, neden aday olduğunu ve projelerini açıkladı

AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demet Özkan Değirmenci, düzenlediği basın toplantısıyla neden aday adayı olduğunu ve aday gösterilip seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerini açıkladı.

AK Parti’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunda bulunan Demet Özkan Değirmenci, 26 Kasım Pazar günü yapılacak temayül yoklaması öncesinde Şiir Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla açıklamalarda bulundu.

Değirmenci, Denizli'deki gelişmeleri, şehrin ihtiyaçlarını bir süredir sokak sokak, her köşe başını dolaşıp insanları dinleyerek takip ettiğini, saha çalışmalarının çıktısı olarak hazırladıkları projelerin bazılarını kamuoyuna açıklamak üzere basın toplantısı düzenlediğini söyledi.

 

“DENİZLİ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞTI”

Denizli’nin kültürü, sanayisi, tarımı ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu, 2004’te Nihat Zeybekci’nin Denizli Belediye Başkanı seçilmesiyle kentin AK Parti belediyeciliğiyle tanıştığını ifade eden Değirmenci, “Vizyoner bir başkanın şehre dokunuşunun nasıl farklar yarattığına o dönemde hepimiz şahit olduk. Denizli’nin çehresi hızla değişti. Sanayiden turizme uzanan geniş bir yelpazede Denizli tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşadı. Sayın Osman Zolan da devraldığı hizmet bayrağını taşımayı sürdürdü” dedi.

“DENİZLİ ALTIN ÇAĞINA KAVUŞACAK”

“Denizlimizin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için yeni vizyonlar ve projeler geliştirmemiz gerekiyor. Merkezi hükümet ile uyumlu ve entegre bir şekilde hayata geçireceğimiz projelerle Denizlimizin altın çağına kavuşacağını ümit ediyorum” diyen Değirmenci, Denizli’y hak ettiği hizmetleri sunma noktasında en büyük cesareti ve desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığını kaydetti.

PROJELERİ

İşin mutfağından geldiğini, Denizli'yi daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir kent haline getirmek için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu belirten Değirmenci, projelerini şöyle açıkladı:

•Sağlıklı ve başarılı bir kentsel dönüşüm Denizli’nin en önde gelen ihtiyaçlarından birisi. Hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm alanları oluşturacağız.

•Kent hayatına, turizme ve kadınlarımızın istihdamına yönelik “Gurme Denizli” projesini hayata geçirip, Denizli mutfağını tüm dünyada tanınır hale getirmeyi planlıyoruz.

•Denizli’yi Ege Bölgesi’nin cazibe merkezi haline getireceğiz. Artık Denizlililer hafta sonu planlarını başka bir şehre gitmek üzere yapmayacak.

•Ege’nin en güzel kayak merkezi olan Nikfer Kayak Merkezi’mize inşa edeceğimiz butik otelimizin projesi de hazır.

•Çalışan anneler ve ev hanımları için semt kreşleri yaptıracağız. vatandaşlarımızın çocuklarımızı

•İş insanlarımızdan yoğun bir şekilde gelen raylı sistem talebini projelendireceğiz.

•Ekolojik örnek köy ev planlarımız var. Bu planlar sayesinde bütün ilçelerimizi daha yaşanabilir hale getireceğiz.

•En başında da söylediğim gibi, bizim bu şehre dair büyük hayallerimiz var. Burada aktardığımız projeler günün ihtiyaçlarına göre yenilenebilir ve güncellenebilir.

ZOLAN’LA İLGİLİ SORULARI YANITLADI

Değirmenci, basın toplantısında soruları da yanıtladı. “Zolan’a rakip mi oluyorsunuz?” sorusuna Değirmenci, “Her zaman yanında olduk. Kendisi abimizdir, büyüğümüzdür. Bu bir bayrak yarışıdır. Kadın aday adayı olarak yola çıktım. Partimiz kimi aday gösterirse onunla yarışa devam ederiz” yanıtını verdi.

Aday gösterilme şansıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Değirmenci, “Şansım çok yüksek. Yüksek görmeseydim aday adayı olmazdım. Bu işi biliyorum, çünkü işin mutfağından geliyorum. Sayın Başkan da belediye meclis üyeliğinden başlamış, işin mutfağından gelmiştir” dedi..

“EŞİM ADAY OLMAMI VASİYET ETTİ”

AK Parti’nin çeyitli kademelerinde görev alan, belediye meclis üyeliği yapan eşi Haluk Değirmenci’nin bu konudaki vasiyetini da açıklayan Değirmenci, “Vefatından 20 gün önceydi, konuştuk. Yerel yönetimlerde görev almamı vasiyet etti. ‘Ben gidiyorum, seni yukarıdan izleyeceğim’ dedi” İfadelerini kullandı.