Şen: Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’nde gece aydınlatması tamamlanmalı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. PAMUKKALE-HİERAPOLİS
  6. /
  7. Şen: Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’nde gece...

Şen: Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’nde gece aydınlatması tamamlanmalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2021 Perşembe - 13:53Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe - 16:45
Şen: Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’nde gece aydınlatması tamamlanmalı

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, daha fazla turist için talep ettikleri iyileştirmelerin hayata geçirilemediğini belirterek Pamukkale Ören Yeri’nin işletmesini yapan firmaya “gece aydınlatmasının bir an önce tamamlanması” çağrısında bulundu.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, yazılı açıklamasında, tüm pandemi koşullarına rağmen Pamukkale Hierapolis Ören Yeri giriş rakamının ağustos sonu itibariyle yaklaşık 800 bin kişiye ulaştığını, Efes ve Topkapı gibi yerlere giriş sayısı ile kıyaslandığında bu rakamın Denizli adına büyük bir başarı olduğunu, bu başarının ardında Kültür ve Turizm Bakanlığının, Denizli milletvekillerinin , Denizli Valisi’nin, Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediye Başkanları ile DENTUROD’un çabalarının bulunduğunu ifade etti.

“PAMUKKALE ALGISI OLUŞTURULDU”

Daha fazla turist çekebilmek için verilen mücadelelerin Denizli ve Pamukkale algısı oluşturduğunu, tüm pandemi koşullarına rağmen başarıya ulaşıldığını kaydeden Şen, ancak gerek konaklama gün sayısının arttırılabilmesi, gerekse daha fazla turist girişinin sağlanabilmesi için hem bakanlıktan hem de ören yeri işletmecisi SİCPA firmasından talep edilen iyileştirmeler ve geliştirmelerin ise vaktinde hayata geçirilemediğini vurguladı.

İŞLETMECİ FİRMAYA ÇAĞRI

“Bu taleplerimiz vaktinde yerine getirilmiş olsaydı yukarıda bahsi edilen rakamların çok daha fazla sayılara ulaşması mümkündü. Zira SİCPA ülke genelinde işletmesini yürüttüğü ören yerleri içinde en büyük gelirlerden biri kentimizden elde etmektedir. Bu bağlamda SİCPA’nın kentimiz için daha fazla yatırım yapması gerekmektedir” diyen Şen, şunları kaydetti:

“Eğer ki, daha önce de ısrarla talep ettiğimiz Pamukkale’nin gece aydınlatılması, Cehennem Kapısı açılışı sezon öncesi SİCPA tarafından tamamlanmış olsaydı, ilk 8 aydaki 800 bin ziyaretçi sayısı 1 milyonun üzerine çıkardı. Gece aydınlatmasının malzemeleri gelmiş, işe başlanmıştı. Yaklaşık yüzde 10 imalat yapıldıktan sonra SİCPA firması tarafından durdurulmuştur. Her ne kadar SİCPA yetkilileri bahsi geçen bu yatırımı tamamlayacaklarını ifade etseler de zaman vakit kaybetme değil yol alma zamanıdır.

Bakanlığımızın destekleri Denizli turizmi için büyük öneme sahiptir. Kentimizin turizm potansiyelinin, vakit kaybetmemesi gerekmekte olup bu potansiyelin küçülmesine de rızamız yoktur. Bu nedenle ziyarete hazır Cehennem kapısının ivedilikle ziyarete açılması gerekmektedir.

Bakanlıkça ödeneği çıkarılmamış olan, Hierapolis Amfi Tiyatroya çıkan yolun ıslah edilmemiş toz toprak içinde olması, çürümüş ve çökmüş ahşapların değiştirilememiş olması, ziyaretçinin algısında Denizli’nin ayıbı olarak görülmektedir. Bu duruma da gönlümüz razı değildir. Bu konularda Denizli Müze Müdürlüğü imalatla ilgili gerekli izinleri çoktan vermiştir. Kentimizin yüz akı Pamukkale için bakanlık koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve SİCPA firmasının acil olarak yapılması gereken işleri ve yatırımları tamamlaması gerekmektedir.”