DEGİAD’dan ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor’ projesi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. PAMUKKALE-HİERAPOLİS
  6. /
  7. DEGİAD’dan ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor’ projesi

DEGİAD’dan ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor’ projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mayıs 2019 Perşembe - 12:56Güncelleme: 2 Mayıs 2019 Perşembe - 12:56
DEGİAD’dan ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor’ projesi

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), dünya turizminin vitrinindeki Pamukkale için örnek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir ve Pamukkale belediyelerinin de desteği alınarak hayata geçirilecek projeyle, beyaz cennette bir sokak kentsel ve mimari anlamda düzenlenecek.

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin ekonomik ve sosyal hayatının geliştirilmesi anlamında her zaman sorumluluk hisseden bir sivil toplum kuruluşu olarak kültür ve turizm alanında eşsiz güzelliğe sahip “dünyanın beyaz cenneti” Pamukkale’de bir sokağın kentsel ve mimari anlamda düzenlenip, güzelleştirmesi temalı ulusal çapta bir mimari fikir yarışması düzenlemiş düzenlediklerini bildirdi.

Denizli Büyükşehir ve Pamukkale belediyelerinin de desteğini aldıkları bu yarışmanın “Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor” ismiyle düzenlediği belirten Urhan, şöyle devam etti:

“Bir mimarı fikir yarışması olan bu etkinlikle, kentimizin gözbebeği, doğa harikası, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm beldemiz Pamukkale’nin sahip olduğu büyük turizm potansiyelinin hak ettiği şekilde ekonomiye ve refaha tahvil edilemediği endişesiyle başlattığımız bu projeyle, kamuoyumuzda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturmayı hedefliyoruz.

Keza, termal turizmden kültür turizmine, inanç turizminden sağlık turizmine kadar pek çok alanda eşine az rastlanır çeşitlilikte bir turizm potansiyeline sahip olan Pamukkale’nin, bölge ve ülke ekonomisine gereken düzeyde katkı sağlamadığını görüyoruz. Bu düşünceyle başlattığımız yarışmanın neticesinde dünya mirası Pamukkale’ye katkı koymak istiyoruz.

Yarışmamıza katılanların hayallerini projelendirecekleri sokakta yer alacak dünya standartlarında kaliteye sahip turizm mekanlarının, bölgemize gelen turistin daha fazla konaklaması ve kaldığı otelin dışında bölgeye de döviz bırakması gibi getiri hedeflerimizin yanı sıra Pamukkale’den kopuk Denizlili hemşerilerimizin bu bölgeye olan ilgisinin artmasına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Doğal, tarihi ve turistik potansiyellerinin tek başına Pamukkale’yi bir turizm destinasyonu haline getirmeye yetmediği ortadadır. Dünyanın neresinden gelirse gelsin misafirlerin bölgede daha fazla konaklamasını, Pamukkale’yi içselleştirmesini ve bu ziyaretin ardından şehrimizden büyük bir memnuniyetle ayrılmasını umut etmekteyiz. Bu noktada, ekstrem sporlar ve balon turları gibi yerinde adımları destekleyecek önemde, insana dokunan, modern ve kaliteli yatırımların da yapılması elzemdir.

Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Yarışması’nın temelini oluşturan tüm bu düşüncelerden yola çıkarak kısa bir süre önce sosyal medya ve outdoor aracılığı ile duyurduğumuz yarışmaya daha ilk günlerde yapılan çok sayıda başvuru, projeye yönelik inancımızı artırdığı gibi bizi mutlu etmiştir.”

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, yarışmaya başvuruların 15 Mayıs’ta sona ereceğini sözlerine ekledi.