Akbaba: Pamukkale’ye haraç vererek giriyoruz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. PAMUKKALE-HİERAPOLİS
  6. /
  7. Akbaba: Pamukkale’ye haraç vererek giriyoruz

Akbaba: Pamukkale’ye haraç vererek giriyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2019 Çarşamba - 12:23Güncelleme: 17 Nisan 2019 Çarşamba - 12:23
Akbaba: Pamukkale’ye haraç vererek giriyoruz

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Pamukkale’ye girişten ücret alınmasını “kendi topraklarımıza haraç veriyoruz” sözleriyle eleştirdi.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, sahip olduğu tarihi ve doğan güzellikler ile dünyanın gözdesi olan Pamukkale’ye girişten 50 lira ücret alınmasını eleştirdi. Birçok ülkede turizmin bir endüstri kolu olarak kabul edildiğini belirten Akbaba, turizm faaliyetine paralel olarak oteller, pansiyonlar, lokantalar, eğlence yerleri açıldığını, alışveriş artmasıyla hareketlendiğini ve önemli istihdam sağladığını ifade etti.

Tüm bunların yöresel kalkınmayı hızlandırdığını da vurgulayan Akbaba, “Ayrıca gidilen şehirlerde görülecek tarihi yerleri gezmek için geziler düzenlemek de yeni iş sahaları açılmasına sebep olmaktadır. Denizli’de doğal güzellikleri tarihi dokusu itibariyle Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ancak bu güzellikleri görmek yerli turistler için imkansız hale getiriliyor. En değerlilerimizde biri olan Pamukkale’yi gezebilmek için bir kişi kapıda giriş parası olarak 50 TL ödemek durumundadır. Diğer Ören yerlerimizin hepsi paralıdır. Kendi memleketimizde kendi topraklarımıza haraç vererek giriyoruz. Ancak yabancı turist hem çok az bir ücretle Ören yerlerimizi geziyor hem de esnafımızı hiç görmeden, alışveriş yapmadan bir program dahilinde alıp götürülüyor” ifadelerini kullandı.

Kent merkezinde bir müze olmamasının da üzüntü yarattığını kaydeden Akbaba, “Zengin tarihimizi, güzelliklerimizi tüm dünya ile paylaşmak isteriz. Ama bu paylaşım eşit olmalı. Esnafımız, bu topraklarda büyüyen tüm vatandaşlarımız da bu paylaşımdan hak ettiğini almalıdır” dedi