“Tersine Dünya” adlı oyunla kahkaha tufanı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. “Tersine Dünya” adlı oyunla kahkaha tufanı

“Tersine Dünya” adlı oyunla kahkaha tufanı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Haziran 2022 Cumartesi - 14:00Güncelleme: 11 Haziran 2022 Cumartesi - 15:05
“Tersine Dünya” adlı oyunla kahkaha tufanı

Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, "Tersine Dünya" isimli iki perdelik oyunla tiyatroseverleri selamladı. İzleyenlere bol bol kahkaha attıran oyun, deyim yerindeyse kapalı gişe yaptı.

Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, "Tersine Dünya" isimli oyunu Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda sahneledi. Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, baro yöneticileri, avukatlar ve davetliler, 2 bin kişilik salonu doldurdu.

Türk yazın dünyasına sayısız eserler bırakan Orhan Kemal’in aynı eserinden uyarlanan "Tersine Dünya" isimli oyununun yönetmenliğini Sercan Çavuşoğlu yaptı. Mesleklerinin dışında tiyatroyla ilgilenen 28 amatör oyuncunun rol aldığı "Tersine Dünya"da, kadın-erkek ilişkisi ele alındı.

Oyunda, kadın ve erkek kimlikleri tersine çevrilerek; kadınların kabadayılık yaptığı bir dünya, eve ekmeği kadınların getirmesi, erkeklerin evlenmek üzere kaçırılması, yoksulların özlemleri, sınıf atlamak için ortaya çıkan zaaflar, sosyal baskıların yol açtığı problemler aktarıldı.

Peş peşe cinayetlerin işlendiği oyunun bitiminde “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” mesajının verilmesi ve amatör tiyatrocuların performansı ayakta alkışlandı.

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, oyunun sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, "Denizli Barosu ile Denizli halkının bütünleşmesini amaçlıyoruz. Bunun en güzel örneğini gerçekleştirdikleri için başta hocam olmak üzere tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepiniz harikaydınız, bundan sonra devamını diliyorum" dedi.