Son 25 yılın en iyi filmleri belirlendi, zirve Mad Max’in oldu – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu

Son 25 yılın en iyi filmleri belirlendi, zirve Mad Max’in oldu

A- A+
Veli Yunus Ünal / D20HABER
Yayınlanma: 21 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:17Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:17
Son 25 yılın en iyi filmleri belirlendi, zirve Mad Max’in oldu

Kuruluşunun 25. yılını kutlayan Rotten Tometos, eleştirmenlere son 25 yılın en iyi filmlerini sordu. Yapılan değerlendirmelerde birinci sıraya, Tom Hardy ve Charlize Theron’un başrolünü oynadığı 2015 yapımı Mad Max: Fury Road yerleşti.

Yayım hayatına 1998 yılında başlayan film eleştirilerinin, oyuncuların, yönetmenlerin, fragmanların ve sinema haberlerinin yer aldığı bir internet sitesi olan Rotten Tometos, 25. kuruluş yıl dönümünde son 25 yılın en iyi filmlerini belirledi.

İLK SIRA MAD MAX'İN

Film eleştirmenlerinin yaptığı değerlendirmelerde, Mad Max serisinin son filmi olan Mad Max: Fury Road filmi birinci sırada yer aldı. Tom Hardy, Charlize Theron’un başrolleri paylaştığı film hakkında eleştirmenler, filmin heyecan verici aksiyonu ve şaşırtıcı bir anlatısının olduğu görüşünde birleşti.

GÜNEY KORE YAPIMI 'PARAZİT' İKİNCİ SIRADA

Listenin ikinci sırasında ise 2019 yılında gösterime giren Güney Kore yapımı kara komedi filmi Parazit bulunuyor. Yönetmenliğini Bong Joon Ho’nun yaptığı filmde zengin ve fakir kavramı ironik bir bakış açısıyla ele alınırken, eleştirmenler, “Güncel sosyal temalar zekice katmanlandırılmış bir bakış açısıyla ele alınıyor” yorumunda bulundu.

DAVID LYNCH KLASİĞİ 3. SIRADA

Listenin üçüncü sırası ise bir David Lynch filmi olan Mulholland Çıkmazı'na ait. 2001 yılında gösterime giren gizem/gerilim filmi hakkında eleştirmenler, “Hollywood'un karanlık sınırlarındaki bir kadını canlandıran Naomi Watts'ın büyüleyici performansıyla öne çıkan, alışılmadık bir yapıya sahip, dolambaçlı bir neo-noir” ifadelerini kullandı.

Kara Şövalye, Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, Aşk Zamanı, Ruhların Kaçışı, Pan’in Labirenti, Matrix ve Sosyal Ağ ilk onu tamamlayan diğer filmler oldu.