PAÜ’den skandalla ilgili “inceleme başlatıldı” açıklaması – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. PAÜ’den skandalla ilgili “inceleme başlatıldı” açıklaması

PAÜ’den skandalla ilgili “inceleme başlatıldı” açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2023 Cumartesi - 21:33Güncelleme: 9 Aralık 2023 Cumartesi - 21:33
PAÜ’den skandalla ilgili “inceleme başlatıldı” açıklaması

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) yaşanan “pılınızı pırtınızı toplayıp gidin” skandalı ile ilgili inceleme başlatıldığı, ayrıca Devlet Tiyatrolarının kentte oyunlarını sahnelemeye devam edeceği açıklandı.

PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde dün akşam Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları, “Binbir Gece Masalları” isimli oyunu sahnelemiş, oyunun bitiminde salonda bulunanlara seslenen sanatçı Funda Mete, Prof Dr Fatih Yayla’nın kendilerine maksadını aşan cümleler kurup “pılınızı pırtınızı toplayıp gidin” dediğini, Devlet Tiyatrolarının son oyununu sahnelediğini söylemişti.

Yaşanan bu skandalın yerel ve yaygın medyada haber olarak yer almasının ardından PAÜ yönetimine tepkiler çığ gibi büyüdü. Bunun üzerine PAÜ Rektörlüğü, sosyal medya hesabından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Denizli Belediyesini etiketleyerek, paylaşımda bulundu. PAÜ'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Üniversitemiz bünyesinde Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde oynanan Devlet Tiyatroları'yla ilgili haberler Rektörlüğümüzce değerlendirilmiş, gerekli görüşmeler yapılmış ve konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

Devlet Tiyatroları Üniversitemizde oyunlarını sergilemeye ve Denizli halkıyla buluşmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”