Orkestra Akademik Başkent, Hierapolis’te konser verecek – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Orkestra Akademik Başkent, Hierapolis’te konser verecek

Orkestra Akademik Başkent, Hierapolis’te konser verecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Haziran 2022 Pazartesi - 09:40Güncelleme: 6 Haziran 2022 Pazartesi - 09:41
Orkestra Akademik Başkent, Hierapolis’te konser verecek

Türkiye’nin uluslararası düzeyde bilinen orkestralarından Orkestra Akademik Başkent, 8-9 Haziran tarihlerinde Hierapolis Antik Tiyatro’da konser verecek.

Binlerce yıllık tarihiyle farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Hierapolis antik kenti, önümüzdeki hafta uzun süre konuşulacak bir kültür sanat etkinliğine sahne olacak. Pamukkale Filarmoni Derneğince organizasyonu yapılan konser, 8-9 Haziran’da gerçekleştirilecek. Konserde, Orkestra Akademik Başkent sahne alacak.

Orkestra Akademik Başkent, 30 kişilik dev kadrosuyla antik tiyatroda yerli ve yabancı müzikseverlere eşsiz bir konser vermeye hazırlanıyor. Ünü yurt dışına taşan Orkestra Akademik Başkent, klasik müzikseverler için üst üste iki akşam tarihi mekanda sahne alacak.

Şef Prof Dr Orhun Orhon’un yönetimindeki konserde, enstrümanlara solist Özgecan Günöz de eşlik edecek. Klasik müziğin en sevilen örneklerinin icra edileceği konser, Hierapolis’te uzun bir aradan sonra tarihle sanatı buluşturacak.

KAPILAR 20.00’DE AÇILIYOR

Peş peşe iki akşam gerçekleştirilecek Orkestra Akademik Başkent konseri için kapılar saat 20.00’de açılacak. Konserin başlama saati ise 21.30. Akustik olarak gerçekleştirilecek konser için ışıklandırma da tarihi dokuya uygun olarak planlandı.

ETKİNLİK BİLETLERİ İÇİN SEFERBER OLDULAR

Önemli etkinliğin biletleri de kentin pek çok noktasında bu önemli organizasyona katkı sağlamak isteyen farklı mekanlar tarafından gönüllü olarak satışa sunuldu. Müzikseverler, Çamlık Rafine Kafe, Çınar Müzik, Hayat Müzik, Mehmet Kaya Dans, Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi, My Baby Food Box, Dolphin Med, El Mundo Dans Atölyesi, İki Çay’ın yanı sıra Pamukkale Filarmoni Derneği’nin instagram hesabından da bilet almak için dernek yetkilileriyle iletişim kurabiliyor.

TÜM SANATSEVERLERİ BEKLİYORUZ

Denizli’nin ilk filarmoni orkestrasını kurmak için yola çıkan Pamukkale Filarmoni Derneği, benzer organizasyonlarla hem kenti kaliteli müzikle buluşturmak hem de bu sayede Denizli’nin kültür sanat alanındaki önemli bir eksikliğini kapatma hedefinde. Dernek Başkanı Prof Dr Okan Bölükbaşı, “erçek anlamda senfoni müziği dinleyenler ve veya bu müziği merak eden tüm sanatseverleri 8-9 Haziran’da Hierapolis’e bekliyoruz” diye konuştu.