İskoç müzisyenden Denizli’nin Horozları türküsü – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. İskoç müzisyenden Denizli’nin Horozları türküsü

İskoç müzisyenden Denizli’nin Horozları türküsü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2020 Pazar - 18:46Güncelleme: 10 Mayıs 2020 Pazar - 18:47
İskoç müzisyenden Denizli’nin Horozları türküsü

İskoç müzisyen ve televizyon programı yapımcısı Paul Dwyer, Türk Halk Müziğinin unutulmaz sesi Özay Gönlüm’ün derleyip Türkiye’ye sevdirdiği “Denizli’nin Horozları” türküsünü seslendirdi. Türküyü kendisine has bir uslupla yorumlayan Dwyer, sempatik figürle süslediği bir video klip de hazırladı.

Türkiye’ye 1988 yılında 3 ay için gelen, ancak Türkiye’ye yerleşen, Türk kızı Çiğdem Kalburcu ile evlenen, onun soyadını alan ve Türk pasaportunda “Cenk Kalburcu” yazan İskoç asıllı Paul Dwyer, Türkiye’de CNN Türk ve Haber Türk kanallarında yaptığı televizyon programlarıyla tanındı. İl il gezip yöresel kültürü tanıtan Dwyer, türküleri de kendisine has uslupla seslendiriyor.

Oğlu Eren Joseph ile söylediği “Çanakkale Türküsü” ve “İzmir Marşı” ile önemli bir kitleye ulaşan İskoç müzisyon, Özay Gönlüm’ün derlediği Denizli’nin Horozları türküsünü de seslendirdi. Türkiye'de bir de klip çekip YouTube'a yükleyen Dwyer, beğeni topladı.

Klip için “Paul Abi; sen, biz olmuşsun”, “Çok keyifli bir klip olmuş”, “Klip çok eğlenceli”, “Denizlili olarak çalışmaya bayıldım” şeklinde yorumlar yapıldı. İşte Paul Dwyer’in sesinden Denizli’nin Horozları türküsü...