Tamer Karadağlı: Başarı için tırnakların arasının kirlenmesi gerekiyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Tamer Karadağlı: Başarı için tırnakların arasının...

Tamer Karadağlı: Başarı için tırnakların arasının kirlenmesi gerekiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Şubat 2024 Cuma - 09:22Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma - 09:22
Tamer Karadağlı: Başarı için tırnakların arasının kirlenmesi gerekiyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Ege Kariyer Fuarı’nda (EGEKAF) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencilerine başarılı olmayı anlatırken “Başarı için tırnaklarınızın arasının kirlenmesi gerekiyor. Benim tırnaklarımın arası çok kirlendi” diye seslendi.

TV dizisi “Çocuklar Duymasın” isimli dizide canlandırdığı “Haluk” karakteriyle tanınan ve 11 Ağustos 2023’te Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Tamer Karadağlı PAÜ ev sahipliğinde düzenlenen EGEKAF 24’e konuk oldu.

“Değişime cesaretiniz var mı?” isimli söyleşide öğrencilik yıllarından başlayıp günümüze kadar olan yaşamından kesitler aktaran Karadağlı, değişimin, değişmenin ve zaman ayak uydurmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

“BİZİM NESİL DEĞİŞMEYE ÇALIŞIYOR”

Şimdiki neslin şanslı olduğunu kaydeden Karadağlı, “Dünya çok küçük artık. İnternet sayesinde bilgiye çabuk ulaşabiliyorsunuz ki, bu çok büyük bir avantaj. Bizler aslında değişmeye çalışıyoruz. Şimdi bu soruyu benim jenerasyonum kendisine soruyor: Değişebilecek miyiz, zamana ayak uydurabilecek miyiz?” dedi.

“KİŞİ KENDİ HAYATINI MİMARIDIR”

Öğrencilere başarı için hayal kurmalarını öneren Karadağlı, “Şunu unutmayın hepiniz kendi hayatınızın mimarısınız. Nasıl bir hayat yaşamak istediğinize siz karar vereceksiniz. Her şey hayal etmekle başlıyor. Ben eğer bugünkü durumumu hayal etmeseydim hiçbir zaman yaşayamazdım. Bahsettiğim genel müdürlük kısmı değil, oyunculuk kısmı. Genel müdürlük kısmı hiç hayal ettiğim bir şey değildi. Hayatımda bir değişime sebep oldu. Ve ben buna cesaret ettim. Çünkü 50 yaşında bürokrasiye girmek gerçekten çok meşakkatli” diye konuştu.

“DAHA ÇOK BAŞARISIZLIKLARIM SAYESİNDE BİR YERLERE GELDİM”

Başarılarından çok başarısızlıkları olduğunu anlatan Karadağlı, “Daha çok başarısızlıklarım sayesinde bir yerlere geldim. Sürekli başarılı olmak da sizi bir yere getirmiyor. Başarısızlıklarınız sizi bir yere getiriyor. Çünkü mücadele etmeyi öğreniyorsunuz. Başarının merdivenleri elleriniz cebinde çıkılamıyor. Tırnaklarınızın arasının kirlenmesi gerekiyor ve benim gerçekten tırnaklarımın arası çok kirlendi. Tam rahat edeceğim, belli bir yaşa geldim, kanıtlayacak bir şeyim yok derken yeni bir mücadele başladı. Bu sefer Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldum. Altı aydır gece gündüz çalışıyorum. Çok yoruluyorum ama inanılmaz keyifli bir yorgunluk” ifadelerini kullandı.