Devlet Senfoni Orkestrası, Çivril’de konser verecek – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Devlet Senfoni Orkestrası, Çivril’de konser verecek

Devlet Senfoni Orkestrası, Çivril’de konser verecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2024 Salı - 09:49Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı - 09:49
Devlet Senfoni Orkestrası, Çivril’de konser verecek

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu’nun ilçe ve köyleri için programlanan konserlerin ilkini 15 Nisan’da Çivril’de verecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının ilçe ve köylerde vereceği konserler başlıyor. Çok sesli müzik konserlerini izleme olanağı olmayan başta çocuklar ve gençler olmak üzere halka ulaştırmak amacıyla hazırlanan programın ilki 15 Nisan 2024 saat 20.00’de Çivril ilçesinde gerçekleşecek. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Çivril halkı birçok sesli müzik konseri izleyip dinleyecek.

Çivril Kaymakamlığının ev sahipliğinde Şevkiye Özel Fen Lisesi Konferans Salonu’nda verilecek konsere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları katılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün desteğiyle İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının vereceği konserin ardından, sanatçılar Gündüz Öğüt, Banu Yenilmez, Betül Yıldıztekin ve Başak Yalçın’dan oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu Irgıllı İlkokulu ve Ortaokulu ile Gümüşsu İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret edecek.

Ekip Çivril’den sonra Pamukkale ilçesindeki beş ayrı köy okulunda da eğitim konserlerine devam edecek.

“Sanat herkes içindir, onlar bize gelemiyorsa, biz onlara gideriz” mottosuyla hazırlanan konser programının genişletilerek sürdürülmesi hedefleniyor.

DENİZLİ (İHA)