Denizlili tiyatro sanatçısı Sezen Keser’e ‘En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu’ ödülü – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Denizlili tiyatro sanatçısı Sezen Keser’e ‘En...

Denizlili tiyatro sanatçısı Sezen Keser’e ‘En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu’ ödülü

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Eylül 2021 Cuma - 12:54Güncelleme: 10 Eylül 2021 Cuma - 12:54
Denizlili tiyatro sanatçısı Sezen Keser’e ‘En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu’ ödülü

Denizlili tiyatro sanatçısı Sezen Keser, tek kişilik “Dansöz” isimli oyunuyla “En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Denizlili Sezen Keser, çocukluk yıllarında başlayan, bu nedenle üniversitedeki biyoloji öğrenimini yarıda bırakıp sahne sanatlarına yönelen ve eğitimini bu alanda tamamlayan Mek’an Sahne’nin oyuncusu Sezen Keser, sanat yaşamındaki ilk ödülünü dün akşam aldı. Sezen Keser, “Yeni Tiyatro Dergisi 8. Emek ve Başarı Ödülleri”nde, “En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

“MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU”

D20HABER.COM Genel yayın Yönetmeni Engin Ünal, kazandığı ödülün ardından tiyatro sanatçısı Sezen Keser ile görüştü. Başarılı sanatçı, “Oynadığınız oyunun karşılığını ödülle almak güzel bir şey. Pandemi sürecinde sanatçılar çok sıkıntı çekti. Böyle bir dönemde ödül almak önemli ve gurur verici. Pandemi sürecinin üzerine iyi geldi. Performansınızın görülmesi ve takdir edilmesinin karşılığı olan ödül motivasyon kaynağı oldu” dedi.

OYUNUNU BABA MEMLEKETİNDE DE SAHNELEMEK İSTİYOR

Şamil Yılmaz’ın yazıp yönettiği tek kişilik oyunu pandemi yasakları öncesinde 54 kez sahnelediklerini anlatan Sezen Keser, “Ara vermiştik, yeniden başlıyoruz. Uzun bir aradan sonra 17 Eylül Cuma akşamı 21:00’de İstanbul Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndayız” diye konuştu.

Mimar Rifat Keser’in kızı olan tiyatro sanatçısı Sezen Keser, Denizli’de de bir oyununu sahnelemeyi çok istediğini, daha önce yapılan planlamanın pandemi nedeniyle ertelendiğini söyledi.

“DANSÖZ” ADLI OYUNUN HİKAYESİ

Kendisine ödül getiren tek kişilik oyun “Dansöz” ile ilgili de bilgi veren Sezen keser adlı oyunda, Meryem isimli bir oryantalin hayat hikayesini anlatıldığını söyleyen Sezen Keser, “Benim tiyatroya olan tutkum gibi, Meryem’de çocukluğundan itibaren dansa tutkulu. Annesi ondaki bu yeteneği keşfediyor ve eğitmeye başlıyor. Meryem, dansı maddi karşılık bekleyerek değil kendisi için yapmak istiyor. Ancak çalışmaya başladığında farklı bakışlar ortaya çıkıyor, çatışma da orada başlıyor. Eğilip, bükülmüyor ama bir süre sonra kırılma noktası yaşanıyor” diye konuştu.