Müzik hayalini emeklilikte gerçekleştirdi – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Müzik hayalini emeklilikte gerçekleştirdi

Müzik hayalini emeklilikte gerçekleştirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2020 Pazar - 13:51Güncelleme: 19 Nisan 2020 Pazar - 13:52
Müzik hayalini emeklilikte gerçekleştirdi

Denizli’de, uzun yıllar finans sektöründe çalışan ve bir bankadan emekli olan 65 yaşındaki Hurşit Çakır, müzikle ilgili hayallerini de yaptığı beste ve yerel organizasyonlarda sahne alarak gerçekleştiriyor.

Küçük yaşlarda müziğe ilgi duyan, ancak ekonomik nedenlerle bunu gençlik yıllarında gerçekleştiremeyen Hurşit Çakır, 26 yıl görev yaptığı bankadan 12 yıl önce emekli oldu. Emeklilik yıllarında müzik hayallerini gerçekleştirme olanağı bulan çakır, 83 şarkı sözü yazdı. Sözü ve müziği kendisine ait olan 13 şarkısına da klip çekti. 10 şarkıdan oluşan bir de albüm çıkardı.

Çakır, son olarak Sarayköy içesinde "Hadi Hadi Gari" isimli şarkısına klip çekti. Yöresel düğünün canlandırıldığı ve kültürel ögelerin işlendiği klip, yayınlandığı paylaşım sitesinde çok fazla sayıda kişi tarafından izlendi. Çakır, son klibinde davul, zurna ve deve kervanlı gelin alayı ile gelenekleri yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Öğrencilik yıllarında müziğe ilgi duyduğunu, fakat bankada çalışmaya başladıktan müzik yapmaya fırsat bulamadığını anlatan Çakır, “Rock müzik hayranıydım. Barış Manço'nun gönderdiği gitarla müzik aleti sahibi oldum. Çalışma hayatına atıldıktan sonra müzik yapma isteğim içimde kaldı. Emekli olduktan sonra kendimi müziğe adadım. 83 şarkı yazdım, 13 klip çektim, çok sayıda konser verdim. Müzikle uğraşmak beni mutlu ediyor ve zinde tutuyor. Emeklilik hayatında insanlara sevdikleri ve erteledikleri işlerini yapmayı tavsiye ediyorum” dedi.

DENİZLİ (AA)